Punkt 12 Jens Munk (løsgænger) og Venstres byrådsgruppe - Udhuse på landet

Sagsfremstilling

Udvalgsmedlem Jens Munk (løsgænger) og Venstres byrådsgruppe ønsker følgende behandlet på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 14. januar 2021:

 

Jens Munk og Venstre ønsker på det kommende udvalgsmøde i Teknik- og Erhvervsudvalget følgende problemstilling taget op til drøftelse; Mulighed for at opføre mindre læskure og udhuse for hobby dyrehold uden for bynær bebyggelse. 

 

I lovgivningen lægges der op til, at nye bygninger skal placeres max 20 meter fra eksisterende bygninger, hvilket bl.a. forhindrer opsætning og placering af læskure og udhuse til hobbyhusdyr på mange nedlagte landbrug, som har et mindre jordtillæg. Dette strider samtidig med anden lovgivning, som kræver, at fritgående dyr skal have mulighed for at gå i ly for sol, regn og vind. 

Vi får ofte henvendelser fra borgere som oplever, at forvaltningen er for restriktiv på dette område. 

Det må være i alles interesse, at borgere som ønsker at nedsætte sig på landet, på et nedlagt landsted i det åbne land, kan få mulighed for at have mindre dyrehold, og vi ønsker derfor en drøftelse af, hvordan forvaltningen kan smidiggøre denne problemstilling. 

 

Af Svendborg Kommunes ”Praksis for landzoneadministration” fremgår det at; ”Det er et godt udgangspunkt, at bygningerne placeres mindre end 20 meter fra de eksisterende bygninger på ejendommen. Vurderingen af, om bebyggelsen opleves samlet, foretages af Svendborg Kommune”.  

 

https://www.svendborg.dk/sites/default/files/praksis_for_landzoneadministration_pr._11.05.15_0.pdf

 

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 14-01-2021

Sagen blev drøftet, og administrationen anmodes om at genvurdere et par konkrete sager, med henblik på at vurdere, om den politisk besluttede praksis for landzoneadministration følges.