Punkt 6 Tilsagn til Sundhedsstyrelse puljeansøgning

Beslutningstema

Tilsagn til Sundhedsstyrelse puljeansøgning

Indstilling

Direktionen indstiller,

-          At Social- og Sundhedsudvalget godkender tildelingen af Sundhedsstyrelse puljemidler

Sagsfremstilling

Sundhedsafdelingen har fået tilsagn fra Sundhedsstyrelsen til projektet ”Farvel og Tobak”. Det overordnede sundhedsfremmende og forebyggende formål med projektet er, at borgere med en psykiatrisk diagnose hjælpes til rygestop. Dette vil ske gennem tilpassede og fleksible tilbud med ekstra ressourcer til at understøtte og hjælpe borgerne hen mod rygestop. Rygestopindsatsen kan enten ske ved individuelle- eller gruppeforløb, og der er i projektet mulighed for at tilbyde rygestopmedicin.

Projektet vil ske i samarbejde med relevante områder i kommunen herunder bo-og dagtilbud på socialområdet samt med lokal psykiatrien i Svendborg, som vil hjælpe med at borgere i målgruppen henvises til projektets tilbud. Der vil ligeledes være et samarbejde med Ærø Kommune ift. et fælles ERFA-netværk.

 

Sundhedsstyrelsen har været forsinket omkring uddeling af puljemidlerne, hvorfor projektet vil opstarte forsinket.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I projektet har det været muligt at ansøge om midler til hhv. projektledelse, udvikling og afvikling af tilpassede og fleksible individuelle- og gruppebaseret rygestoptilbud, tilskud til nikotinsubstitution medicin/rygestopmedicin (som udleveres på apotek), proaktiv opsporing og rekruttering af målgruppen, implementering af metoden VBA.

Sundhedsafdelingen har ansøgt om 2.885.810 kr. og har fået tilsagn til hele beløbet.

 

Projektet havde forventet opstart 1.november 2020 og sluttes december 2023

Sagen afgøres i

Social- og Sundhedsudvalget

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 12-01-2021

Godkendt.