Punkt 9 Godkendelse af ændringer af anlægsprojektet "Aktivitetsområde Vestbroen"

Beslutningstema

Godkendelse af ændringer i anlægsprojektet ”Aktivitetsområde Vestbroen”

Indstilling

Direktionen indstiller til Lokaludvalget, at

  • Godkende ændringerne i projektet ”Aktivitetsområde Vestbroen”.

Sagsfremstilling

På Lokaludvalgsmødet i august 2020 blev udvalget informeret om, at projektet ”Aktivitetsområde Vestbroen” medfører driftsudgifter, som projektet forventer at kommunen overtager.

 

Det fremgår af borgergruppens ansøgningen til ”Aktivitetsområde Vestbroen”, at ”Det vil være hensigten, at drift, vedligehold, forsikring og sikkerhedstilsyn af lege- og fitnessredskaber i aktivitetsområdet, vil skulle dækkes af kommunen, sådan som det ses på øvrige offentlige arealer med legepladser og fitnessredskaber. Der er endnu ikke indgået aftale med kommunen om dette. På baggrund af ovenstående vil der ikke være løbende driftsomkostninger for Beboerforeningen for denne del af projektet.”

 

Formanden for udvalget og administrationen har været i kontakt til borgergruppen. Borgergruppen foreslår følgende ændringer til projektet:

 

  • Badeplateauet bliver taget ud af projektet. Der bliver etableret en legeplads, udendørs træningsfaciliteter til voksne og en sti til den eksisterende badebro i området.

 

Den oprindelige ansøgning er vedhæftet som bilag 1 ”Vestbroen – ansøgning”. 

 

Projektets anlægsramme var oprindeligt 855.000 kr. Med ændringerne af projektet, kan anlægsrammen holdes inden for de tildelte 500.000 kr. inkl. den efterfølgende drift af legepladsen og trainingsredskaber.

 

Firmaet der leverer legepladsen og træningsredskaberne (Kompan) overtager eftersyn og vedligeholdelsen af redskaberne de næste 20 år for 29.900 kr. eks moms. Betalingen for dette bliver lagt ind i projektbudgettet.

 

Firmaet der vedligeholder arealet for kommunen (HedeDanmark) oplyser, at driften af området ikke bliver dyrere end nu, da badeplateauet ikke skal etableres og det valgte underlag af legepladsen ikke kræver mere arbejde end den eksisterende græsplæne.

 

Forsikringen af legepladsen kan indgå i kommunens forsikring af legepladser uden yderligere omkostninger.

 

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Jævnfør sagsfremstillingen har projektet ingen indflydelse på kommunens driftsudgifter af området. Projektet svarer til de 500.000 kr., som projektet fik tildelt af ”Lokalsamfundspuljen”.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen bemærkninger.

Beslutning i Lokaludvalget den 09-12-2020

Godkendt.

 

Fraværende: Susanne Gustenhoff (Lise Ø), Stedfortræder: Jesper Kiel (Liste Ø)