Punkt 4 SPULT 2021

Beslutningstema

Beslutning om finansiering af SPULT i 2021.

Indstilling

Det indstilles:

  • At der bevilges kr. 300.000 til SPULT i 2021. Bevillingen er betinget af, at eventuelt mindreforbrug på folkeoplysningens område i 2020 overføres til budgetår 2021.

Sagsfremstilling

Udvalget har siden 2017 - i samarbejde med DGI Fyn finansieret Sportsfestivalen – som i 2018 blev omdøbt til SPULT, idet spejderne, aftenskolerne og kulturlivet blev en del af festivalen.

 

SPULT Festivalen har udviklet sig til et vigtigt samlingspunkt for hele det folkeoplysende- og det kulturelle område. Derudover spiller festivalen en aktiv rolle for afprøvning af nye tværgående samarbejder frem mod et afviklingen af et vellykket Landsstævne i Svendborg i 2022.

 

DGI Fyn har i perioden 2017-2020 bidraget med 250.000 kr. årligt. til lønudgifter ifm. projektet. DGI Fyn har valgt ikke at videreføre et direkte økonomisk bidrag. DGI Fyn er stadig en aktiv del af SPULT Festivalen, hvor de bidrager med medarbejderressourcer i projektgruppe og styregruppe.

 

Som det fremgår af vedlagte projektbeskrivelse, bidrager Svendborg Kommunes skoleafdeling og kultur- og fritidsafdelingen nu også til projektet med medarbejderressourcer.

 

Under overskriften ”SPULT to go” er Åben Skole (samarbejdet ml. foreninger, kulturliv, skoler og det øvrige civilsamfund) udset til at danne omdrejningspunktet afviklingen af SPULT Festival 2021. Læs nærmere om planerne for årets SPULT Festival i vedlagte bilag.

 

Folkeoplysningsudvalget anmodes om et bidrag på 300.000 kr. til lønudgifter til projektledelse. Projektledelsen planlægges også fremadrettet at være forankret i Sport og Idræt i Svendborg (SIS).

 

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 29-10-2020

Indstillingen blev godkendt.