Punkt 2 Levende Musik i skolen

Beslutningstema

Levende Musik i skolen (LMS) i Svendborg regi.

Sagsfremstilling

Gitte Abildtrup, souschef i LMS deltager i mødet kl. 17 og fortæller om muligheder for samarbejde med LMS om skolekoncerter i Svendborg.

 

Musikudvalget besluttede på mødet den 25. februar 2020 at udvalget vil arbejde frem mod, at Svendborg Kommune tilmelder sig LMS skolekoncertkoncept, idet finansieringsmulighederne skal undersøges nærmere.

 

Endvidere besluttede udvalget at tage initiativ til oplysning, coaching og sparring af lokale musikere, der måtte være interesseret i optagelse i LMS. Dette uafhængigt af, hvorvidt Svendborg Kommune tilmelder sig LMS skolekoncertkonceptet og vil under alle omstændigheder understøtte det professionelle musikererhverv i kommunen.

Beslutning i Svendborg Musikudvalg den 22-10-2020

Gitte Abildtrup gav en bred orientering om, hvad det er LMS kan tilbyde som landets største koncertarrangør på skoleområdet og kom omkring fakta i forhold til pris, kontraktindgåelse mv.

Orienteringen blev fulgt op af uddeling af skriftligt materiale.

 

Hvis hun tilsendes det samlede elevtal for skolerne i Svendborg, vil hun kunne sende en fast pris på et års forløb for samtlige skoleelever i Svendborg Kommune.

 

Gitte Abildtrup forlod herefter mødet.

 

Udvalget besluttede, at de fortsat vil arbejde for et skolekoncertsamarbejde med Levende Musik i Skolen (LMS). Sekretariatet sender elevtal til Gitte Abildtrup og Musikudvalget udarbejder herefter oplæg til en model for samarbejde mellem Svendborg Kommune og LMS. Oplægget dagsordensættes et af de kommende møder i Musikudvalget og derfra videre i den kommunale administration med henblik på inddragelse af skoleområdet.

 

 

Linne Lauesen, Claus Bjerregaard og Steen Poulsen var fraværende.