Punkt 11 Orientering om anlægsprojektet "Vestbroen"

Beslutningstema

Orientering om status på projektet ”Vestbroen”

Indstilling

Direktionen indstiller til Lokaludvalget, at 

  • Orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Projektet ”Vestbroen” har fået tildelt 500.000 kr. fra Lokaludvalgets anlægspulje i juni 2020 til et lege- og aktivitetsområde for børn og voksne og en træbadebro. Der blev ikke givet støtte til en sauna. Den oprindelige ansøgning er vedhæftet som bilag 1 ”Vestbroen – ansøgning”.

 

Borgergruppen bag projektet har sidenhen været i dialog med formanden for Lokaludvalget og administrationen angående de afledte driftsudgifter fra projektet, da et af kriterierne for puljen er, at der ikke må være afledt driftsomkostninger, som kommunen forventes at dække.

 

For at imødekomme dette krav samt at lave et projekt, der har høj kvalitet, ønsker borgergruppen at ændre på det oprindelige projekt. En sådan ændring af projektet skal godkendes af Lokaludvalget med endelig godkendelse i Økonomiudvalget.

 

Der er på nuværende tidspunkt nogle elementer i ændringen, som administrationen er ved at undersøge. Derudover udstår nogle oplysninger fra borgergruppen. Sagen vil derfor blive fremlagt til beslutning på Lokaludvalgets møde i december.

 

 

Borgergruppens ændringsforslag

Borgergruppen har fået tilbud om en 20-årige vedligeholdelses- og eftersynsaftale med leverandøren af legepladsen for 29.900 kr., som er vedhæftet som bilag 2 ”Tilbud om vedligeholdelse”.

 

Borgergruppen ønsker at finansiere denne vedligeholdelsesaftale med de bevilligede 500.000 kr.

 

Derudover ønsker de at tage træbadeplateauet ud af projektet for ikke at skulle reducere i lege- og fitnessredskaberne og etablere en flise/træbelægning ved betonmolen, så man kan gå fra lege- og fitnessområdet og ud til den allerede eksisterende badebro.


Træbadebro- og saunadelen af projektet bliver således udskudt og borgergruppen oplyser, at de vil finde yderligere og ekstern finansiering til den del af projektet.

 

 

Puljens kriterier er vedhæftet som bilag 3 ”Godkendte kriterier for Lokaludvalgets anlægspulje 2020”.

Beslutning i Lokaludvalget den 21-10-2020

Orienteringen taget til efterretning.

 

Afbud fra Dorthe Ullemose (O) og Susanne Gustenhoff (Ø), stedfortræder Jesper Kiel (Ø).