Punkt 10 Inspirationsbesøg af Kåre Wangel

Beslutningstema

Inspirationsbesøg af Kåre Wangel, Crossing Circles

Indstilling

Direktionen indstiller til Lokaludvalget:

  • Orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Der er afsat en halv time plus spørgsmål til et inspirationsoplæg fra Kåre Wangel, Crossing Circle.

 

Kåre Wangel og hans konsulentbureau skriver følgende:

 

 

” Genindtag Tingstedet

 

Det er en særdeles stærk ambition, som Svendborg Kommune har, med at etablere tretten faste lokalråd i kommunen med direkte adgang til borgerbudgetter. Vi vil gerne hjælpe med at få den ambition til at bære frugt ved at støtte lokalrådene i fra starten at arbejde på en måde, som gør det meningsfuldt og sjovt for borgerne at være med. For at lokalrådene skal kunne blive værdifulde for lokalområderne, skal det være borgernes egne, og de skal opleve at lokalrådet er et sted med virkelyst, fællesskab, selvstændighed, handlekraft og en følelse af ansvar.

 

Vi ønsker at inspirere Svendborg Kommunes lokalråd til at tage ejerskab omkring deres lokalområder ved at introducere dem for den samtykkebaserede måde, landsbytingene og herredstingene historisk arbejdede på i Danmark. Vi vil skabe en fortælling om lokalrådene som den naturlige forlængelse af de lokale ting, som historisk har haft et udvidet selvstyre, hvor de lokale behov blev varetaget i samtykke.

 

Vi vil tage lokalrådene med ud til de stensatte tingsteder og introducere dem til en moderne metode til, hvordan de kan kvalificere hinandens idéer gennem den kollektive intelligens, der fremkommer, når man arbejder systematisk med samtykke som princip.

Vores ønske er at gøre det sjovt og meningsfuldt at engagere sig i lokalrådene og at lade lokalrådene inspirere hinanden til, hvordan de kan indhente midler udefra og engagere de andre borgere i deres lokalområde i deres projekter.

 

Vi er en ung konsulentvirksomhed, som underviser og rådgiver i moderne selvstyremetoder for både private virksomheder, halvoffentlige institutioner, NGOer og bofællesskaber. Vi har hjemme i Svendborg, men arbejder med virksomheder i hele landet. Vores kursusdeltagere har blandt andet kommet fra Grobund, Munksøgård, Børns Vilkår, DTU, Danfoss, Bjarke Ingels Group og Implement Consulting Group.”

 

 

Projektet er tiltænkt at løbe gennem 2021.

Der er vedlagt bilag 1 ”Præsentation fra Crossing Circle” med flere detaljer og budgetudkast.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen bemærkninger.

Beslutning i Lokaludvalget den 21-10-2020

Orienteringen taget til efterretning.

 

Afbud fra Dorthe Ullemose (O) og Susanne Gustenhoff (Ø), stedfortræder Jesper Kiel (Ø).