Punkt 12 5700 FORTÆLLER, litteraturen flytter ud

Beslutningstema

B: Beslutning

 

Ansøgning fra den nystiftede forening 5700 Fortæller om tilskud på 150.000 kr. til afvikling af litteraturfestivalen ”5700 FORTÆLLER, litteraturen flytter ud”, der planlægges afviklet den 6.-8. november 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Udvalget træffer beslutning i sagen

Sagsfremstilling

5700 FORTÆLLER er en minifestival, som griber faklen fra 5700 Summer og tænder op under tre dage i november fyldt til bristepunktet med lyslevende litteratur i Svendborg en weekend i november, hvor den aflyste nationale bogmesse, Bogforum skulle have fundet sted, men er aflyst på grund af COVID 19.

 

 

Festivalen arrangeres af professionelle litteraturfolk i et samarbejde med og mellem Svendborg Bibliotek, Litteraturhus Svendborg, BaggårdTeatret og Sydfyns Kulturforening ud fra et ønske om at understøtte kulturlivet i byen og skabe oplevelser og fællesskab for borgere og gæster i en tid, hvor COVID 19 udfordrer ens arbejds- og kulturliv.

 

 

Festivalen vil fylde byens rum med litterære foredrag, talks og fortællinger, som det kunne opleves med musikken under 5700 Summer. Arrangementerne flyttes ud i autentiske rammer og stemninger, der underbygger de enkelte fortællinger. Festivalen vil folde sig ud i tre spor:

Rejser – litteraturen flytter ud på nye steder og i nye formater.

Lyd – litteraturen møder musikken og udforsker lyden af den gode fortælling

Live – litteraturen finder sted for øjnene og ørerne af publikum

 

 

Der er ikke fremlagt et endeligt program, men foreningen oplyser, at de forfattere, der inviteres til at deltage, alle er professionelle i den forstand, at de er udgivet på professionelle forlag og anerkendt for deres virke.

 

 

Det er foreningens håb, at 5700 FORTÆLLER kan være med til at fortælle den gode historie om Svendborg som en stærk og attraktiv kulturby – både internt og eksternt. Arrangementet synliggøres på den nationale platform for litterære arrangementer, som er oprettet i kølvandet på aflysningen af Bogforum, ligesom der arbejdes på at blive en del af DR`s formidling af litterære arrangementer, der finder sted den første uge i november.

Herudover er der indgået et samarbejde med 5700 Summer om brugen af deres app til formidling af festivalens program mv.

 

 

Budgettet for festivalens gennemførelse er på 490.000 kr. Hertil bidrager Svendborg Bibliotek med 50.000 kr. fra bibliotekets arrangementskonto, ligesom Litteraturhus Svendborg bidrager med 15.000 kr. Entréindtægten budgetteres til 45.000 kr. De resterende 380.000 kr. søges dækket ind ved nærværende ansøgning samt tilskud fra Fynske Bank, SEAF og Svendborg Event. Der er endnu ikke modtaget svar på disse ansøgninger.

 

 

Festivalen vil være en blanding af gratis arrangementer og arrangementer med entré på 50 kr.

 

 

Foreningen gør opmærksom på, at alle lokationer og arrangementer indrettes efter gældende Corona-restriktioner.

 

Afdelingens bemærkninger

Som vi så det med 5700 SUMMER gør det en forskel, når Svendborgs stærke og professionelle kulturaktører står sammen og samtidig involverer foreningslivet og andre lokale aktører i at skabe kulturoplevelser for borgere og gæster. Det giver sammenhold og stolthed og bidrager til brandingen af Svendborg som kulturby.

 

 

Administrationen er i tæt dialog med arrangørerne af litteraturfestivalen, der arbejder på højtryk for at få festivalens program på plads. Foreningen medgiver, at de er sent ude rent tidsmæssigt, men de vil den festival og planlægningen udvikles dag for dag.

 

 

Det er administrationens vurdering, at der er grundlag for at tro på, at festivalen kan gennemføres på det ret høje niveau, såfremt der opnås den fornødne fondsstøtte. Et eventuelt tilskud fra Kulturpuljen bør gives som en underskudsgaranti og under forudsætning af, at der opnås den fornødne sponsorstøtte i henhold til budgettet, da det må antages, festivalen ellers ikke lader sig arrangere på det ansøgte niveau.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Eventuel bevilling vil være at afholde af Kulturpuljen, hvor der pr. dags dato er et ikke disponeret beløb på ca. 239.000 kr.

CO2-Konsekvensvurdering

Arrangementet forventes ikke at have væsentlige CO2-konsekvenser.

Sagen afgøres i

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-10-2020

Der blev bevilget en underskudsgaranti på 75.000 kr. af Kulturpuljen.