Punkt 4 BaggårdTeatrets regnskab 2019/20

Beslutningstema

B: Beslutning

Godkendelse af BaggårdTeatrets regnskab for perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Regnskabet godkendes

Sagsfremstilling

Den selvejende institution BaggårdTeatret fremsender regnskabet for sæson 2019/20 til godkendelse i henhold til aftale om teatrets virke som egnsteater i Svendborg Kommune. Regnskabet er godkendt af teatrets bestyrelse.

 

Årsregnskabet er udarbejdet efter Kunststyrelsens regnskabsinstruks for tilskud til drift. Det i regnskabet anførte driftstilskud fra Svendborg Kommune er i overensstemmelse med tilskud udbetalt i henhold til den indgåede egnsteateraftale.

 

Regnskabet udviser et negativt resultat på 429.577 kr. mod et budgetteret negativt resultat på 109.100 kr. Teatrets egenkapital udgør herefter pr. 30. juni 2020 238.949 kr.

 

Det fremgår af ledelsesberetningen, at sæson 2019/20 var på vej mod et rekordsalg, da coronaen ramte. Med forestillingen Jagten på det gode menneske tegnede billetindtægterne til at blive særdeles gode og Knud Romers ABC udmærkede sig ved, at der blev solgt yderligere turnéforestillinger. Aflysningerne på disse to produktioner grundet COVID 19 bærer alene et indtægtstab på 500.000 kr. Videre anføres, at teatret siden marts 2020 og med teatrenes organisation Dansk Teaters mellemkomst, har forsøgt at navigere i de forskellige anbefalinger, restriktioner og kompensationsmuligheder udkommet fra ministerielt niveau. Teatret anfører, at det ikke har været helt let, men det til trods samt manglende turné- og billetindtægter, har de formået at sadle om og holde gang i teateraktiviteterne. Teatret forventer ikke, de kan opnå kompensation fra de ministerielle hjælpepakker.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen.

Sagen afgøres i

Kultur- og Fritidsudvalget.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-10-2020

Regnskabet godkendtes.