Punkt 6 Godkendelse af projekt vedrørende videreudvikling og modning af MOVE-gruppebehandling

Beslutningstema

Godkendelse af Socialafdelingens deltagelse i projekt vedrørende videreudvikling og modning af MOVE-gruppebehandling til unge i ambulant stofmisbrugsbehandling.

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • at Social- og Sundhedsudvalget godkender Socialafdelingens deltagelse i projekt vedrørende videreudvikling og modning af MOVE-gruppebehandling til unge i ambulant stofmisbrugsbehandling.

Sagsfremstilling

Socialafdelingen har ansøgt om og fået tilsagn til at deltage i Socialstyrelsens projekt vedrørende videreudvikling og modning af behandlingsmetoden MOVE. Projektet forankres i Ungeafdelingen, Behandlingscenter Svendborg.
 

 

Projektet skal videreudvikle og modne behandlingsmetoden MOVE til brug i ambulant gruppebaseret stofmisbrugsbehandling med det formål at mindske frafald og øge behandlingseffekten for unge. Desuden er formålet også at afprøve, om MOVE-gruppebehandling er effektfuld og dermed kan gennemføres for færre ressourcer pr. borger.
 

 

Målgruppen for projektet er unge mellem 15-25 år, der har et behandlingskrævende forbrug af illegale rusmidler og er i målgruppen for ambulant stofmisbrugsbehandling efter § 101 i serviceloven. 
 

 

Projektperioden er af to års varighed. Projektet igangsættes i oktober 2020 og løber frem til 30. september 2022.
 

 

Svendborg Kommune er én af de seks kommuner, der er udvalgt til at deltage i videreudvikling og modning af MOVE i gruppebehandling. Socialafdelingens ansøgning er vedlagt som bilag. 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er givet tilsagn om midler til projektledelse, projektmedarbejder, behandlingsforløb, formidlingsaktiviteter og forsikringer i projektperioden 1. oktober 2020 til 30. september 2022, i alt 842.756 kr.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen kendte.

Sagen afgøres i

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 07-10-2020

Godkendt.