Punkt 3 Samarbejdsaftale KLAPjob

Beslutningstema

Indgåelse af samarbejdsaftale med KLAPjob under Landsforeningen LEV

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at udvalget godkender, at der indgås samarbejdsaftale mellem KLAPjob under Landsforeningen LEV og Svendborg Kommune (Jobcenter Svendborg)

Sagsfremstilling

Landsforeningen LEV – livet med udviklingshandicap startede i 2009 KLAPjob for at give mennesker med udviklingshandikap mulighed for at få en tilknytning til arbejdsmarkedet. LEVs udgangspunkt er, at der tages udgangspunkt i den enkelte borgers kompetencer og ønsker.
 

Målgruppen for et KLAPjob er primært førtidspensionister med kognitive handicap, med ingen eller minimal tilknytning til arbejdsmarkedet. Det kan f.eks. være udviklingshæmmede, autister, borgere med muskelsvind eller erhvervet hjerneskade. I særlige tilfælde kan målgruppen også omfatte borgere, der skal have et fleksjob. Det kan f.eks. være unge, der har taget en STU-uddannelse, er bevilget § 85 støtte (bostøtte efter Serviceloven), borgere, der er har en arbejdseffektivitet på 15-35 % af normalområdet.
 

Et KLAPjob er et simpelt rutinepræget job, typisk 15-25 timer om ugen. Lønnen udgør 40-60 kr. i timen, der udbetales til borgeren, der samtidig får udbetalt sin førtidspension.
 

KLAPjob under Landsforeningen LEV har henvendt sig for at etablere en samarbejdsaftale med Svendborg Kommune.
 

Formålet med en samarbejdsaftale er at fremme processen for afklaring af borgere i målgruppen samt hjælp til at indgå aftaler med interesserede virksomheder. Samtidig har KLAPjob aftaler med flere landsdækkende virksomheder indenfor de fagområder hvor målgruppen traditionelt opnår beskæftigelse; detail og HORESTA-området.

 

Med en samarbejdsaftale aftales et fast samarbejde mellem den lokale KLAPjob-konsulent, der kender målgruppens kompetencer og jobmuligheder og en kontaktperson i jobcentrets virksomhedsservice.
 

KLAPjob slås op på jobnet, hvor de interesserede borgere har mulighed for at søge dem. KLAPjob konsulenten har kontakten med såvel borger som virksomhed.
 

KLAPjob-konsulenten hjælper med at etablere en afklarende virksomhedspraktik med en varighed på 4-8 uger. Jobcentret godkender og registrerer praktikken. KLAPjob-konsulenten følger op i praktikken og håndterer også kontakten med virksomheden, når og hvis,  der aftales ansættelse med løntilskud (skånejob).
 

KLAPjob udarbejder relevant informationsmateriale, der kan bruges internt i organisationen og i kommunikationen med interesserede borgere.
 

Indgåelse af en samarbejdsaftale vil understøtte det beskæftigelsespolitiske mål om at flere borgere med handicap skal i job, som er en del af Svendborg Kommunes Beskæftigelsesplan.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

KLAPjob er finansieret af satspuljemidlerne, hvorfor samarbejdsaftalen er uden omkostninger for Svendborg Kommune.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 05-10-2020

Godkendt. Der udsendes fælles information i samarbejde med Landsforeningen LEV.

 

Søren Kongegaard (A) deltog via Teams.
Der var afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B). Som suppleant deltog Steen Tinning (B).