Punkt 4 Prioritering af budgetmidler 2020 til grøn omstilling

Beslutningstema

Anvendelse af midler i forbindelse med udmøntning af budget 2020 til grøn omstilling på 250.000 kr.

Indstilling

Direktionen indstiller til Miljø- og Naturudvalgets godkendelse, at

  • Der i 2020 og i overslagsårene anvendes 250.000 kr. fra budgetmidlerne til anden udmøntning af Natur og Friluftsliv, Klima- og energipolitikken samt Skov- og Bæredygtighedsstrategien.

Eller

  • De resterende 250.000,- kr. fra budgetmidlerne til anden udmøntning af Natur og Friluftsliv, Klima- og Energistrategien samt Skov- og Bæredygtighedsstrategien reserveres til eventuel køb af areal til naturprojekt jf. lukket punkt på denne dagsorden.

Sagsfremstilling

Med budgetforlig 2020 blev der afsat yderligere midler til grøn omstilling. På Miljø- og Naturudvalgets møde den 3. december 2019 blev der besluttet, at der i 2020 og i overslagsårerne afsættes en rådighedspulje på 250.000 kr. til at understøtte kommunens udmøntning af Natur- og friluftsliv, Klima- og energipolitikken samt Skov- og Bæredygtighedsstrategien. Udvalget behandlede sagen på udvalgsmøde i april, men udskød beslutningen til udvalgsmødet i august.

 

Administrationen foreslår, at de 250.000 kr. fra budgetmidlerne til grøn omstilling i 2020 og i overslagsårene anvendes til implementering af skovstrategien samt yderligere udmøntning af Natur- og friluftsliv.

Alternativ kan midler reserveres til køb af areal til en naturprojekt, som beskrevet under lukket punkt på denne dagsorden.

 

Gennemførelse af naturprojekter

I Natur og Friluftsliv 2019-2030 er der beskrevet en række naturprojekter. Der er afsat budgetmidler på ca. kr. 350.000 til projekterne via naturpuljen på i alt ca. 1 mio. kr. For at fremskønne naturprojekterne foreslår administrationen, at der anvendes yderligere kr. 50.000,- i 2020 og overslagsårene med fokus på at etablere stisløjfer på Øhavsstien og udbygge stinettet på kommunes egene arealer.

Alternativt foreslår administrationen, at de resterende 250.000 kr. afventer køb af areal til Naturprojekt, jfr. lukket punkt på denne dagsorden.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen.

CO2-Konsekvensvurdering

Der er foretaget en CO2-konsekvensvurdering i forbindelse med udarbejdelse af Skovstrategien. Etablering af stisløjfer på Øhavsstien og udbygning af stinettet på kommunens arealer vurderes ikke at have væsentlig indvirkning på CO2-udledningen.
 

Køb af areal til et naturområde vurderes ikke at have væsentlig indflydelse på CO2-udledningen.

Sagen afgøres i

Miljø- og Naturudvalget.

Beslutning i Miljø- og Naturudvalget den 31-08-2020


Sagen udskydes til mødet i oktober.

Beslutning i Miljø- og Naturudvalget den 28-09-2020

Miljø- og Naturudvalget beslutter, at midlerne reserveres til køb af areal til naturprojekt samt anden udmøntning af Natur og Friluftsliv.