Punkt 14 Forslag fra Det konservative Folkepartis byrådsgruppe - retningslinjer for skiltning

Beslutningstema

Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe.

Sagsfremstilling

Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe ønsker følgende behandlet på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 10. september 2020:

 

Det Konservative Folkeparti ønsker, at Svendborg Byråd udarbejder retningslinjer for skiltning af eksterne interessenter på kommunale ejendomme og arealer. Endvidere ønsker Det Konservative Folkeparti, at ansøgning om opsætning af skilte fra Landsbyklyngen Gudmekongens Land imødekommes.



Landsbyklyngen Gudmekongens Land har ansøgt om tilladelse til at opsætte skilte på kommunal ejendom flere steder i landsbyklyngens geografiske område. Ansøgningen er afvist med henvisning til, at Svendborg Kommune ikke har udarbejdet retningslinjer for eksterne interessenters opsætning af skilte på kommunale ejendomme og arealer. Der bør udarbejdes retningslinjer, der  bør indeholde anvisninger om, hvem der kan få tilladelse til opsætning af skilte, samt krav til skiltenes dimensioner og visuelle udtryk.

 

Landsbyklyngen Gudmekongens Land har blandt andet taget initiativer, der skal synliggøre områdets mange attraktioner. Det har Landsbyklyngen Gudmekongens Land blandt andet gjort ved at opsætte skilte på private ejendomme og arealer. Landsbyklyngen Gudmekongens Land har identificeret en række kommunale arealer, hvor opstilling af skilte er helt oplagte for at synliggøre områdets attraktioner. Der er ikke tvivl om, at netop vores Landsbyklynger vil indgå som en ekstern interessent, vi vil give mulighed for at opsætte skilte på kommunale arealer i de fremtidige retningslinjer. Skiltenes dimensioner og visuelle udtryk finder vi er fine og skiltene bør naturligvis være i samme dimensioner og med samme visuelle udtryk som de allerede opsatte skilte. Der er derfor ikke grund til at lade en tilladelse til opsætning af skiltene på de kommunale arealer afvente udarbejdelse af retningslinjer for skiltning af eksterne interessenter på kommunale ejendomme og arealer.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 10-09-2020

Forslaget bringes til afstemning.

For stemmer 2 medlemmer: Liste C og Løsgænger Jens Munk.

Imod stemmer 7 medlemmer: Liste A, liste V og liste Ø.

Teknik- og Erhvervsudvalget anmoder herefter administrationen om at udarbejde et forslag til retningslinjer for eksterne interessenters skiltning på kommunale arealer.