Punkt 10 Grafittivæg på Frederiksø

Beslutningstema

Orientering om konsekvenser for nuværende lovlig grafittivæg ved ny parkeringsplads på Frederiksø.

Indstilling

Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

I november 2018 godkendte Teknik- og Erhvervsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget, at Rundbuehallens facade mod beddingen skulle indgå i listen af lovlige grafittivægge i Svendborg Kommune. Siden er facaden blevet malet med adskillige motiver og farver og er i konstant forandring.

Arealet mod beddingen bliver i september 2020 asfalteret med ny opstribning og en udvidelse af antallet af parkeringspladser. P-pladserne placeres parallelt med bygningernes facader med en afstand på ca. tre meter til facaderne.

 

Den lokale Street Art Forening har henvendt sig til administrationen med en bekymring om den fremtidige parkeringsplan. Foreningen påpeger, at der er risiko for, at der kommer maling på de parkerede biler, der i fremtiden rykker tættere på facaden.

 

Hvis grafittivæggen skal opretholdes som i dag, er der ca. 11 p-pladser, der er i risiko for bemaling. Derfor anbefaler administrationen, at væggen ikke længere indgår i listen over kommunens lovlige grafittivægge.

 

I kompensation anbefaler administrationen, at Svendborg Kommune tilbyder foreningen, at facaden kan males 1-2 gange om året, hvor p-pladsen afspærres, og der males under en planlagt event.

 

Administrationen går i dialog med Street Art foreningen om en løsning, hvor det vil være muligt at male på væggen 1-2 gange om året, hvor p-pladsen spærres af.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er oprettet en pulje til maling til de lovlige grafittivægge under Kultur- og Fritidsudvalget. Denne kan finansiere maling til de fastlagte begivenheder.

Sagen afgøres i

Teknik- og Erhvervsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 10-09-2020

Orienteringen blev taget til efterretning.

 

Jesper Ullemose (V) var fraværende.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 10-09-2020

Orienteringen tages til efterretning.