Punkt 4 Vision for sundhed

Beslutningstema

Godkendelse.

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • At udvalget godkender en vision til den kommende sundhedspolitik
  • At udvalget godkender opbygningen af sundhedspolitikken.

Sagsfremstilling

På baggrund af og med afsæt i visionsseminar d. 18.8.20 er følgende 4 visioner sammenskrevet ud fra deltagernes bidrag og i samarbejde med moderator Anders Bildsø Lassen (Implement). På visionsseminaret deltog udover SSU, et udvalg af patientforeninger i Svendborg Kommune, sammenslutninger for social frivillige, repræsentanter fra sygehus (OUH og psykiatri), praksis konsulent, kommunale råd og repræsentanter fra social-, sundheds- og ældreområdet i Svendborg Kommune

 

4 Visioner for sundheden i Svendborg Kommune :

A)     Alle borgere i Svendborg Kommune skal opleve en sammenhængende sundhedsindsats. Ved høj faglighed, stærkt samarbejde på tværs og viljen til at udfordre rammerne, vil vi fremme fysisk, psykisk og mental sundhed igennem både forebyggelse, behandling og pleje. 

 

B)     Borgerne i Svendborg Kommune skal opleve en sammenhængende sundhedsindsats, hvor fysisk, psykisk og mental sundhed fremmes i vores nære sundhedsvæsen.

 

C)    I Svendborg kommune tør vi se sundhedsudfordringerne i øjnene. Med høj faglighed, stærkt samarbejde og viljen til at udfordre rammerne, vil vi tage hånd om det nære sundhedsvæsen nu og i fremtiden.

 

D)    I Svendborg Kommune tager vi samfundsansvar og inspirerer andre. Med tidlig opsporing, høj faglighed og stærkt samarbejde vil vi forebygge ulighed i sundhed.
 

Overblik over sundhedsafdelingens økonomi er vedlagt.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen.

Sagen afgøres i

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 09-09-2020

Visionerne tilpasses og forelægges udvalget på førstkommende møde. Udvalget godkender opbygningen af sundhedspolitikken.