Punkt 16 Renovering af ungdomsboliger – godkendelse af Skema C

Beslutningstema

Godkendelse af byggeregnskab / Skema C, herunder kommunal garantistillelse, efter gennemførte renoverings- og forbedringsarbejder for kollegieafsnittene Tre Roser og Ørkildsgården tilhørende Cama-kollegierne.

Indstilling

Direktionen indstiller,

At byrådet godkender byggeregnskab / skema C efter gennemførte renoverings- og forbedringsarbejder for Tre Roser og Ørkildsgården til en anskaffelsessum på i alt 32,4 mio. kr. og med en låneoptagelse på i alt 25,6 mio. kr., herunder

At kommunen garanterer med et beløb på netto 5,73 mio. kr. for lån på 11,46 mio. kr., der optages i forbindelse med ”støttede arbejder”, og

At kommunen garanterer med et beløb på 14,1 mio. kr. for lån på samme beløb, der optages i forbindelse med ”ustøttede arbejder”.

Sagsfremstilling

Cama-kollegierne har i perioden 2016-17 gennemført renoveringsprojekt for kollegieafsnittene Tre Roser og Ørkildsgården. Tre Roser er generelt blevet renoveret og erhvervsareal på 948 m2 er ombygget til 14 nye boliger. Ørkildsgården er ligeledes generelt blevet renoveret og samtidig er 18 boliger under 20 m2 blevet sammenlagt til 9 tidssvarende boliger. I alt er 103 boliger (70 + 33) og erhvervslejemålet på 948 m2 ombygget og renoveret til 108 boliger (84 + 24).

Efter en årrække med store udlejningsvanskeligheder ser det nu efter renoveringen af Tre Roser og Ørkildsgården og salg af Brogården og Slibemaen positivt ud med udlejningen af Cama’s 399 boliger.

Forskellige problemstillinger, herunder større udgifter og forhandlinger med landsbyggefonden herom, har foranlediget, at byggeregnskab først nu ligger til godkendelse. Det har dog samlet set ikke betydet krav om større kommunale garantier.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Den samlede udgift for renoveringsprojektet udgør 32,367 mio. kr. mod forventet 30,901 mio. kr. ved skema B. Forøgelsen kan især henføres til posterne håndværkerudgifter, teknisk rådgivning og genhusning. Finansieringen dækkes hovedsagelig ved øget mulighed for støttet lån samt via reguleringskontoen. Derudover vil der komme en trinvis huslejeforhøjelse til Tre Roser og Ørkildsgården.

Kommunens garantiforpligtelse vedrører de lån, der skal optages til finansieringen. Denne garanti belaster ikke lånerammen.

De støttede lån på 11,453 mio. kr. garanteres af kommunen, dog således at Landsbyggefonden forpligter sig til at dække halvdelen af kommunens garantiforpligtelse.

De ustøttede lån 14,093 mio. kr. garanteres alene af kommunen.

I alt medfører det en kommunal nettogaranti på 19,820 mio. kr. mod forventet garanti på 20,350 mio. kr. ved skema B.

Lovgrundlag

Lov om almene boliger

Sagen afgøres i

Byrådet

Beslutning i Økonomiudvalget den 25-08-2020

Indstilles.

Afbud fra Hanne Klit (A) og Birger Jensen (V). Som suppleanter deltog Pia Dam (A) og Per Nykjær Jensen (V).

Beslutning i Byrådet den 01-09-2020

Godkendt.