Punkt 12 Råderetsaftale med Tåsinge Tennis og Padel Klub

Beslutningstema

Tilsagn om råderetsaftale med Tåsinge Tennis og Padel Klub for et areal beliggende i forlængelse af nuværende Tåsinge Tennispark til etablering af padelhal med 4 indendørs padelbaner.

Indstilling

Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Erhvervsudvalget til endelig godkendelse i Byrådet,

  • At der indgås en 25 årig råderetsaftale med Tåsinge Tennis og Padel Klub for et areal på Eskærvej til opførelse af padelhal med fire indendørs baner samt tilhørende parkeringspladser
  • At der reduceres i størrelsen på det areal, som Sundhøj Børneby har indgået areallejekontrakt med Svendborg Kommune om, svarende til det areal Tåsinge Tennis og Padel Klub ønsker råderet over
  • Råderetten gives med det samme, men bortfalder hvis projektet ikke er realiseret inden for 5 år

Sagsfremstilling

Tåsinge Tennis og Padel Klub oplever stor succes med padel, og har over de senere år fordoblet medlemstallet, så det i dag tæller ca. 400 medlemmer.

 

Klubben ønsker at udbrede sporten yderligere, og samtidig tilbyde muligheden for at spille padel indendørs ved opførelse af en padelhal.

 

Tåsinge Tennis og Padel Klub har i dag samarbejdsaftaler med flere af byens folkeskoler og efterskoler på Sydfyn, hvor der tilbydes undervisning i padel, og bidrager på den måde aktivt ind i den åbne skole og idrætsskolekonceptet. Samarbejdet kan med en padelhal udbygges til helårsundervisning.

 

Det er ligeledes hensigten at indgå samarbejdsaftaler om brug af hallen med de øvrige padelklubber på Sydfyn, ligesom en hal vil gøre det muligt at tiltrække landsdækkende turneringer.

 

Det ønskede areal til etablering af padelhallen udgør ca. 2.100 m2 (35 x 60 m) og er beliggende i umiddelbar forlængelse af Tåsinge Tennispark, på matrikelnr. 3bb Vindeby, Bregninge.

 

Tåsinge Tennis og Padel Klub har endnu ikke fået udarbejdet et egentligt skitseprojekt på padelhallen, da projektets realisering er betinget af, at klubben får råderet over det ønskede areal.

 

Det ønskede areal på de ca. 2.100 m2 er en del af et ca. 7.361 m2 stort areal, som er udlejet til Sundhøj Børneby på en lejekontrakt frem til 2043. Arealet anvendes til aktiviteter for juniorklubben.

 

Svendborg Kommune kan dog jf. lejekontrakten reducere i arealet i perioden, såfremt arealet skal anvendes helt eller delvis til kommunale formål eller andet.
 

Bestyrelsen for Sundhøj Børneby ser positivt på etablering af en padelhal på arealet, og accepterer en afståelse af dele af det samlede areal, svarende til tennisklubbens ønske på ca. 2.100 m2. Bestyrelsen påpeger dog, at den ekstra trafik hallen vil medføre i området, bør inddrages i planlægningen, henset til trafiksikkerheden for børn og det faktum, at der ikke er parkeringspladser tilknyttet tennisklubben.
 

Ansøgningen behandles på et mailmøde i Folkeoplysningsudvalget den 22. juni 2020 og på et møde i Sport og Idræt i Svendborg den 24. juni.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Tåsinge Tennis og Padel Klub er bygherre på projektet og vil realisere projektet med egne midler, fondsmidler og i det omfang der gives mulighed for det, og så kommunale midler.
 

Padelhallen vil blive drevet af frivillige, og samtlige udgifter til drift og vedligehold afholdes af Tåsinge Tennis og Padel Klub. 

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 22-06-2020

Sagen taget til efterretning.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-08-2020

Indstillingen godkendt og fremsendes til Byrådets endelige vedtagelse.

 

Anne Katrine Olsen (A) var fraværende.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 13-08-2020

Indstillingen godkendt og fremsendes til Byrådets endelige vedtagelse.

Beslutning i Økonomiudvalget den 25-08-2020

Indstilles.

Afbud fra Hanne Klit (A) og Birger Jensen (V). Som suppleanter deltog Pia Dam (A) og Per Nykjær Jensen (V).

Beslutning i Byrådet den 01-09-2020

Godkendt.