Punkt 5 Fremlæggelse af projekt "En fremstrakt hånd" og projekt "Fremskudt psykiatrifunktion"

Beslutningstema

Fremlæggelse af projekt ”En fremstrakt hånd - Et forebyggende tilbud til psykisk sårbare unge fra 13-25 år i Svendborg Kommune” og af projekt ”Fremskudt funktion”.

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

 

  • Udvalgene tager fremlæggelserne til efterretning.

Sagsfremstilling

Projekt ”En fremstrakt hånd” er et satspuljestøttet projekt, som løber frem til udgangen af 2022. Formålet med projektet er først og fremmest at forbedre den mentale sundhed blandt unge mellem 13-25 år, således at de unge og deres familier bevarer deres tilknytning til hverdagslivet med skole, fritidsinteresser, familie, uddannelse og arbejde. Projekt ”En fremstrakt hånd” er forankret i rammerne af Svendborg Kommunes sammenhængende ungeindsats i Ungekontakten, og udmøntningen af projektet sker via et tæt og koordineret samarbejde på tværs af børne-, unge-, beskæftigelses-, social- og sundhedsområdet.

 

Projekt ”Fremskudt funktion” er et satspuljestøttet projekt for børn og unge mellem 6-18 år. Projektet er et samarbejdsprojekt mellem kommunerne i region Syddanmark. Projektet løber frem til udgangen af 2021. Formålet med projektet er at forebygge, at børn og unge i mistrivsel står uden indsatser, fordi de ikke tilhører målgruppen for psykiatrien og samtidig er svære at løfte for kommunerne uden den rette sparring og supervision fra psykiatrien. Med afprøvning af en fremskudt regional funktion skal børn og unge i mistrivsel og deres familier opleve, at de får hurtig hjælp i nærmiljøet, at samarbejdet mellem psykiatrien og kommunen fungerer, og at der er fokus på, hvad det enkelte barn har brug for for at kunne bevare tilknytningen til hverdagslivet.

 

Administrationen fremlægger til udvalgenes fællesmøde indhold i de respektive projekter.

Beslutning i Fællesmøde mellem Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Børne- og Ungeudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Social- og Sundhedsudvalget den 02-09-2020

Taget til efterretning.

 

Der var afbud fra: Søren Kongegaard (A), Anne Katrine Olsen (A), Torben Frost (A), Maria

Haladyn (A), Jesper Ullemose (V), Jesper Larsen (V), Per Nykjær Jensen (V), Dorthe Ullemose (O), Stina Sølvberg Thomsen (O).