Punkt 3 Orientering om kommunale tilbud til børn og unge inden for området mental sundhed

Beslutningstema

Orientering om overblik over kommunale tilbud og indsatsniveauer inden for mental sundhed for børn og unge.

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

 

  • Udvalgene tager orienteringen til efterretning

Sagsfremstilling

Administrationen har med afsæt i ønske fra koordinationsgruppen ”Fælles om unge i Svendborg Kommune”, udarbejdet en række dokumenter til fællesmødet, som på skrift og i grafik samlet set giver et øjebliksbillede over hvilke tilbud der eksisterer, hvor de er forankret og hvilke niveauer der arbejdes ud fra inden for området mental sundhed for børn og unge. Der er tale om følgende dokumenter:

 

Sikkerhedsnet inden for Mental Sundhed:

Dokumentet er en grafisk fremstilling over indsatsniveauerne og deres indbyrdes sammenhæng inden for arbejdet med mental sundhed for børn og unge. Hertil illustrerer det også hvorledes de kommunale tilbud hænger sammen med tilbud fra andre aktører på tværs af indsatsniveauerne.

 

Overblik over hjælp, støtte og vejledning til børn, unge og familier i Svendborg Kommune i relation til mental sundhed og psykisk sårbarhed for de 9-30 årige:

Dokumentet er et overblik over hvilke tilbud der er til børn og unge, som udviser tegn på dårlig mental trivsel/psykisk sårbarhed. Overblikket er et øjebliksbillede af den kommunale praksis, som den så ud i juli 2020. Tilbuddene er opdelt efter afdelinger og ud fra samme indsatsniveauer som findes i dokumentet ”Sikkerhedsnet inden for mental sundhed”.

 

Igangværende projekter inden for området mental sundhed for børn og unge:

Dokumentet indeholder en oversigt over de væsentligste projekter, som Svendborg Kommune aktuelt har i gang, og som alle arbejder for at understøtte bedre mental sundhed for børn og unge i Svendborg Kommune.

 

Frivillige sociale foreningers tilbud til børn, unge og familier:

Dokumentet er en oversigt over frivillige sociale foreninger i Svendborg Kommune og deres tilbud til børn, unge og familier. Oversigten opdeler foreningerne i foreninger, som primært yder forebyggende indsatser, samt foreninger der primært yder intervenerende indsatser. Af dokumentet fremgår det også hvilke foreninger, som arbejder med ungeområdet, der har fået § 18 midler ved seneste udlodning.

 

Administrationen gennemgår til fællesmødet de enkelte overstående dokumenter, som ligeledes er vedlagt sagen.

Beslutning i Fællesmøde mellem Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Børne- og Ungeudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Social- og Sundhedsudvalget den 02-09-2020

Taget til efterretning.

 

Der var afbud fra: Søren Kongegaard (A), Anne Katrine Olsen (A), Torben Frost (A), Maria

Haladyn (A), Jesper Ullemose (V), Jesper Larsen (V), Per Nykjær Jensen (V), Dorthe Ullemose (O), Stina Sølvberg Thomsen (O).