Punkt 4 Ansøgning om tilskud til PRISFESTEN 2020

Beslutningstema

Ansøgning om tilskud på 50.000 kr. til afvikling af PRISFESTEN 2020

Sagsfremstilling

PRISFESTEN 2019 blev afholdt med succes i rundbuehallen på Frederiksø lørdag 2. november 2019, hvor 500 personer fra idræts- kultur- og spejderlivet deltog. 

Formålet med PRISFESTEN 2020 er, at hylde alle de ekstraordinære indsatser indenfor idræt, kultur, kunst og spejderliv, som har fundet sted i det forgangene år.

Derudover skal PRISFESTEN være en gave til de mange mennesker, som gennem store og små bedrifter, er med til at sikre, at vi i hele Svendborg Kommune har et sprudlende idræts- kultur- og spejderliv, som vi alle kan være stolte af.

Ollerup Efterskoles Koncertsal lægger rammen for PRISFESTEN 2020, her vil publikum opleve kunstneriske og kreative optrædener, uddeling af årets priser, musik og workshops, happenings og meget andet, som gennem et fantastisk sceneshow understreger den store værdi som skabes på tværs af idræt, kultur og spejderliv.

PRISFESTEN bliver fest for hele Svendborg og omegn. Alle aktører indenfor idræt, kultur og spejderliv, vil modtage en særlig invitation.

Derudover bliver PRISFESTEN et offentligt arrangement, hvor borgere i hele kommunen vil have mulighed for at deltage under hensyntagen til retningslinjerne for Covid-19. Samtidig arbejdes der på mulighederne for livestreaming af arrangementet.

 

Ved PRISFESTEN uddeles følgende priser:

  • Årets Kulturfællesskab
  • Årets Kulturpris
  • Årets Kulturtalent
  • Årets Idrætsleder
  • Årets Idrætsforening
  • Årets Idrætstalent
  • Årets Leder
  • Årets Knokler
  • Årets bedste tværgående samarbejde

 

PRISFESTEN arrangeres af en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Sport- og Idræt i Svendborg, BUS (spejdernes samråd) Kulturelt Samråd, Baggårdsteatret og Svendborg Musikskole.

Arbejdsgruppen ansøger om tilskud på 50.000 kr. til arrangementet.

Tilskuddet skal bidrage til, at skabe den bedst mulige prisfest, til glæde og gavn for foreningslivet i hele Svendborg Kommune.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Grundet kommunale omprioriteringer af Svendborg Kommunes tilskud til en prisfest på idrætsområdet blevet reduceret fra 100.000 kr. til 20.000 kr. Disse midler gives fra Direktionssekretariatets markedsføringspulje.

Budget:

  • 60.000 kr. (De fri kulturmidler)
  • 20.000 kr. (Direktionssekretariatets markedsføringspulje).

Arbejdsgruppen arbejder aktivt på at fundraise yderligere midler til projektet

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-08-2020

Tilskud på 50.000 kr. blev bevilget. Udvalget ønsker at se et budget til orientering.

 

Birgit Sørensen var fraværende. Som suppleant deltog Karin Olsen.

Frank Müller-Bøgh var fraværende. Som suppleant deltog Peter Bang.

Lars Erik Hornemann og Jan Bunkenborg var fraværende.