Punkt 3 Svendborg Badminton Klub - Ansøgning om timer i ny hal

Beslutningstema

Svendborg Badminton Klub søger om godkendelse af årligt timetal i den nye badmintonhal Haahrs Hallen på 1.500 timer.

Indstilling

Det indstilles:

  • at ansøgningen godkendes, dog således at der kun afregnes lokaletilskud for det faktiske aktivitetstimetal og max. 1.500 timer pr. år.
    Klubben skal årligt fremvise en aktivitetsoversigt for afviklede timer

Sagsfremstilling

 Haahrs Skole har opført ny badmintonhal i Dronningemaen. Haahrs Hallen erstatter den tidligere selvejende badmintonhal, som nedrives på grund af generel dårlig bygningsmæssig stand.

 

Den nye hal ejes af Haahrs Skole og efter aftale mellem Svendborg Kommune og Svendborg Badminton Klub er hallen hjemsted for Svendborg Badminton Klub med halrum, klublokaler og faciliteter.

 

Svendborg Badminton Klub angiver en sæson til 1.500 timer.

 

Som led i aftalen omkring nedrivning af gammel hal og opførelse af ny hal vil Folkeoplysningsudvalgets økonomiske ramme blive øget med den økonomiske ramme, der tidligere har været afsat til den gamle badmintonhal, idet Svendborg Badminton Klub overgår fra aktivitet i selvejende hal til aktivitet i privat hal.

 

Der er indgået samarbejdsaftale om leje af Haahrs Hallen mellem Haahrs Skole og Svendborg Badminton Klub. Der er aftalt en timepris i hallen på 450 kr. for 2020/2021. Timeprisen fremskrives hvert år med den kommunale fremskrivningsprocent. Klubbens egenbetaling udgør 60 kr. pr. time for halrum.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der overføres midler til Folkeoplysningsudvalgets økonomiske ramme vedrørende private haller fra den økonomiske ramme for kommunale/selvejende haller.  Dette beløb forventes ud fra de givne forudsætninger om timepris, egenbetaling og aktivitetstimetal (jf. ovenstående) at kunne dække udgiften til lokaletilskud til badmintonklubben.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-08-2020

Indstilling blev godkendt under forudsætning af, at foreningen indsender aktivitetsplan for året 2020 senest medio september 2020.

 

Birgit Sørensen var fraværende. Som suppleant deltog Karin Olsen.

Frank Müller-Bøgh var fraværende. Som suppleant deltog Peter Bang.

Lars Erik Hornemann og Jan Bunkenborg var fraværende.