Punkt 9 Udgået Punkt 8. Forslag fra Venstre og Radikale Venstre: "Drøftelse af budgettema; ”Liv i min landsby” – et boost til lokalområderne"

Sagsfremstilling

Sag på initiativ af Venstre og udvalgsformanden (Radikale Venstre): "Drøftelse af budgettema; ”Liv i min landsby” – et boost til lokalområderne".

 

 

Med udgangen af 2020 udløber anlægsprojektet for området mellem Svendborg by og havn ”Liv i min by”. Nu foreslås det at videreudvikle på konceptet med ”Liv i min landsby”!!

 

Vedtagelse af den nye Udligningsreform i maj måned giver Svendborg Kommune en historisk økonomisk fremgang, og ikke siden kommunesammenlægningen i 2007 har vi haft så store muligheder som nu for at sætte kommunens mange lokalområder på dagsordenen og på de kommende års budgetter.

Med beslutningen i 2017 om etablering af det nuværende §17,4 udvalg, ”Lokaludvalget”, som bindeled mellem borgerne og det politiske niveau, er vi kommet langt og et væsentligt skridt nærmere bedre sammenhængskraft i hele kommunen. Derfor er det også nu, at et samlet byråd skal stå sammen og vise viljen til at understøtte og investere i bosætning og udvikling af kommunens mindre lokalsamfund, så vi kan bygge videre på det gode arbejde i ”Lokaludvalget”.

 

Det indstilles, at nedenstående budgetforslag videresendes til budgetforhandlingerne som en del af en langsigtet udviklingsplan for kommunens lokalområder.

 

• Anlægspuljen til lokale udviklingsprojekter hæves med kr. 4 mio., fra kr. 2 mio. til kr. 6 mio.

• Den eksisterende jordforsyningskonto bringes i spil og forsøges udmøntes i konkrete bosætningsprojekter.

Der afsættes kr. 200.000 til en forsøgsordning ”Flextur unge” fra 1. januar til 30. juni 2021 med gratis fleksible kørselsordninger mellem oplandet og Svendborg by for unge mennesker bosat i kommunens landområder. Der henvises til Mariager Fjord Kommune, som har afsat et lignende beløb til en lignende forsøgsordning i 2020.

 

https://www.mariagerfjord.dk/Kommunen/Nyheder/2020/02/Fri-taxa-goer-det-federe-at-bo-paa-landet

 

https://www.mariagerfjord.dk/Borger/Trafik-og-Veje/Trafik/Flextur-ung

 

• Der afsættes midler til markedsføring af lokalområderne med det formål at tiltrække nye tilflyttere.”

 

 

 

Beslutning i Lokaludvalget den 26-08-2020

Punktet blev ikke optaget på dagsordenen.