Punkt 19 Gymnastikhøjskolen i Ollerup - Kommunegaranti

Beslutningstema

Ansøgning fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup om en kommunegaranti for et 25 årigt lån på 5 mio. kr. til nødvendigt inventar for optimal ibrugtagning af arenaen.

Indstilling

Direktionen indstiller til Økonomiudvalgets afgørelse

 

  • At kommunegaranti for lån i Kommunekredit på 5 mio. kr. til Gymnastikhøjskolen i Ollerup til delvis finansiering af nødvendigt inventar for færdiggørelse af arena overgår til budgetforhandlingerne.

Sagsfremstilling

I foråret 2020 stod byggeriet af arenaen ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup færdigt. Byggeriet er delvist sponsoreret af A. P. Møller Fonden. Svendborg Kommune har desuden stillet garanti for optagelse af lån på op til 10 mio. kr. ved budgetforliget for budget 2019.

 

Gymnastikhøjskolen i Ollerup oplever, at nedlukningen ift. Corana har svækket økonomien i en sådan grad, at der ikke er likviditet til at færdiggøre arenaen med det sidste inventar.

Der resterer indkøb af borde, stole, springudstyr, den sidste del af stolesæderne til tribunen samt løst idrætsinventar til brug for foreninger og klubber. Færdiggørelse af arenaen beløber sig til ca. 7,5 mio. kr. inkl. moms hvoraf Gymnastikhøjskolen i Ollerup har modtaget fondstilkendegivelser og stiller med egenfinansiering på i alt 1,5 mio. kr.

 

For at færdiggørelse af arenaen kan ske, søges kommunen om en lånegaranti på 5 mio. kr. til brug for låneoptagelse via Kommunekredit.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Såfremt kommunen stiller en lånegaranti, skal der tilsvarende ske deponering, hvilket vil medføre et træk på kommunens disponible likviditet på 5 mio. kr.

Beslutning i Økonomiudvalget den 25-08-2020

Godkendt.

Afbud fra Hanne Klit (A) og Birger Jensen (V). Som suppleanter deltog Pia Dam (A) og Per Nykjær Jensen (V).