Punkt 8 Orientering fra kommunen og DH

Sagsfremstilling

Orientering fra kommunen:

  • Hasse Jacobsen orienterede om, at der er udbudsmateriale på vej vedrørende stomi. Høringsfristen er den 30. september 2020. Idet Stomiforeningen COPA har deltaget i udarbejdelsen af udbudsmaterialet, aftaltes det, at Handicaprådet ikke afgiver noget høringssvar, og Social- og Sundhedsudvalget orienteres herom.
     
  • Hasse Jacobsen orienterede videre om, at der grundet COVID-19 er modtaget tilskud fra en pulje (sommerpakke) til brug for borgere på socialpsykiatriske tilbud. Svendborg Kommune har modtaget 205.000 kr. fra puljen. Der arbejdes nu på en fordelingsnøgle. Christian Reventlow vil sende administrationen noget materiale fra Parkinsonforeningen, der også har modtaget et tilskud fra puljen.
     
  • I forhold til COVID-19 oplyste Hasse Jacobsen, at Svendborg Kommune hidtil er kommet godt igennem, og at der indtil videre er/har været meget få smittede i kommunen.

     
  • Sigrid Andersen orienterede om, at Skole- og Dagtilbudsområdet igen er i drift, men at der fortsat er restriktioner. På handicapområdet kigges der på, hvad vi kan lære af Corona, fx i forhold til brug af virtuel undervisning og mere detaljerede/målrettede indsatser overfor grupper af sårbare børn og unge.
     
  • Sigrid Andersen orienterede om, at også Børne- og Ungeområdet har fået puljemidler, bl.a. til CSV og Heldagsskolen.

 

Orientering fra DH:

  • Birgit Jensen orienterede om en henvendelse til DH fra ”Én million stemmer” vedrørende et borgerforslag, som man ønskede DH´s støtte til. DH ønsker ikke at støtte dette borgerforslag.
     
  • Birgit Jensen og Christian Reventlow orienterede videre om Regionens Frivillighedspris. Christian Reventlow er én af de 5 indstillede til prisen i forbindelse med Parkinson-koret, som er etableret i samarbejde med regionen. Den 9. september 2020 afsløres vinderen/vinderne.