Punkt 12 Brechtfestival 2020

Beslutningstema

B: Beslutning

Foreningen Svendborg Dage med Brecht fremsender rapport og regnskab for Brechtfestivalen 2020, idet foreningen anmoder om, at årets overskud på 12.037 kr. må beholdes og anvendes til planlægning og udvikling af Brechtfestival 2022.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Udvalget træffer beslutning i sagen

Sagsfremstilling

Kultur- og Fritidsudvalget støttede Brechtfestivalen 2020 med en underskudsgaranti på 75.000 kr.

Festivalen havde et udgiftsbudget på 331.830 og endte med et regnskab på 219.875 kr. i udgifter og 231.914 kr. i indtægter, hvilket giver et overskud på 12.037 kr.

 

Afdelingens bemærkninger

En bevilling fra Kulturpuljen gives almindeligvis som en underskudsgaranti, hvor der er usikkerhed i forhold til indtægtsbudgettet, idet puljens formål er at støtte konkrete kulturaktiviteter og ikke at skabe overskud i foreninger. Almindeligvis afregnes en underskudsgaranti først ved regnskabsaflæggelsen og derved ved udbetalingen reduceres i forhold til det konkrete underskud.

 

Det er dog sådan, at hvor en arrangør har behov for at få pengene udbetalt for at kunne afholde arrangementets løbende udgifter, kan underskudsgarantien udbetales som et a conto med endelig afregning ved regnskabsaflæggelsen. Denne procedure har ikke tidligere givet anledning til ansøgning om at måtte beholde hele underskudsgarantien trods arrangementets overskud.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Underskudsgarantien er bevilget fra Kulturpuljen 2020, hvortil forskellen mellem den bevilgede underskudsgaranti og det faktiske behov for støtte almindeligvis vil blive tilbageført.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-08-2020

Ansøgningen kunne ikke imødekommes.

 

Anne Katrine Olsen (A) var fraværende.