Punkt 10 Gruppeudstillingen Samfund, satire og surrealisme

Beslutningstema

B. Beslutning

Ansøgning fra SAK Kunstbygning, om et tilskud på 45.000 kr. til aflønning af kurator og teknisk udstyr i forbindelse med gruppeudstillingen Samfund, satire og surrealisme på SAK i perioden 20. september til 15. november 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Udvalget træffer beslutning i sagen

Sagsfremstilling

Udstillingen er SAK´s særudstilling i sæsonen, og en anden type udstilling end de traditionelle billedkunstudstillinger. SAK vurderer udstillingen som en national udstilling, idet den vil berøre den politiske og personlige satire præsenteret af en række danske og udenlandske kunstnere i forskellige medieformer som maleri, video, tegning og installation.

 

I udstillingsperioden vil SAK desuden invitere til stand-up shows, performans og digtoplæsninger om temaet. Projektet vil derudover levere et historisk perspektiv med de vigtigste spor, satiren og surrealismen har sat gennem tiden. Det vil blandt andet foregå gennem lånte materialer og værker som maleri, TV-sketches fra BBC, DR2 og Lorry, samt film og forskellige skrevne medier.



Der er igangsat et samarbejde med Fyns Amts Avis omkring emnet satire i medierne, hvor blandt andet de  inviterede kunstnere vil bidrage med indslag i avisen, som skal danne grundlag for et tillæg, som også vil fungere som udstillingsavis for udstillingen. Denne skal være gratis for udstillingens besøgende. Udstillingen danner tillige grundlag for Kulturugen for 6. årgang i Svendborg, som er et samarbejde mellem Biblioteket, B&U Teatret og SAK.

 

Udgiftsbudgettet er på 785.641 kr., hvoraf egenfinansieres 62.700 kr. Herudover er der på nuværende tidspunkt støttetilsagn på samlet 320.000 kr.

Restbeløbet på 402.941 kr. søges foruden nærværende ansøgning, dækket ind ved tilskud fra en række fonde, der endnu mangler svar fra. Entréindtægten estimeres til 10.000 kr.

 

SAK oplyser, at udstillingen gennemføres selvom der ikke opnås fuld finansiering af udgiftsbudgettet, idet de har mulighed for at skære nogle af de allerdyreste tiltag fra.

 

 

Afdelingens bemærkninger:
SAK modtager et årligt driftstilskud fra Svendborg Kommune på ca. 558.000 kr. i 2020 til bygningsdrift og udstillinger. Det følger af bestemmelserne om tilskud fra kulturpuljen, at ansøgere, der i forvejen modtager driftsstøtte fra Svendborg Kommune skal redegøre for og dokumentere, hvordan arrangementet/projektet rækker ud over den ordinære drift, idet der ikke kan søges ekstra  driftsmidler.

 

SAK oplyser, at årets særudstilling er væsentligt mere omfattende og udgiftstung end årets øvrige udstillinger. Begrundelsen for at søge tilskud ud over det ordinære driftstilskud er de ekstraordinære udgifter til aflønning af en ekstern kurator (15.000 kr.) og til teknisk udstyr, blandt andet leje og opsætning af skærme til kunstvideoer, mikrofoner og højtaler (30.000 kr.)

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Eventuel bevilling vil være at afholde af Kulturpuljen, hvor der er et ikke disponeret beløb på ca. 59.000 kr.

Sagen afgøres i

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-08-2020

Udvalget bevilgede 20.000 kr. fra Kulturpuljen.

 

Anne Katrine Olsen (A) var fraværende.