Punkt 9 Svendborg Senior Scene

Beslutningstema

B: Beslutning

Ansøgning fra Svendborg Senior Scene om tilskud på 5.000 kr. til forestillingen/kabaretten med arbejdstitel: 2 min. i 12., der opføres i Borgerforeningen i september 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Udvalget træffer beslutning i sagen.

Sagsfremstilling

Svendborg Senior Scene er en underafdeling af Svendborg Fritidsteater. Seniorscenen har eksisteret i 10 år og tæller i dag 15 kontingentbetalende seniorer, der laver en årlig forestilling. I år har seniorerne foruden at være aktive spillere, medvirket til ideer samt oplæg til tekst og sang til manuskriptet.

 

Siden ansøgningen blev indsendt, er der sket ændringer i spilleplan og budget i forhold til, hvad der er anført i ansøgningen. Forestillingen spilles to gange, men den ene er nu en lukket forestilling solgt på forhånd. Den anden opføres med billetter i løssalg.

 

Budgettet er på 32.000 kr. der foruden nærværende ansøgning er dækket ind ved fondsstøtte, forestillingssalg og forventet billetsalg på 7.000 kr. på baggrund af en billetpris på 70 kr.

 

Afdelingens bemærkninger

Svendborg Senior Scene modtog i 2011 et igangsætningstilskud fra Svendborg Kommune på 38.500 kr. i forbindelse med opstart af en række søndags øve arrangementer. Der er ikke siden søgt kommunalt tilskud. Det vil være i overensstemmelse med Kulturløftets visioner at støtte aktiviteten. I givet fald med en underskudsgaranti, da der er usikkerhed omkring billetindtægten.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Eventuel bevilling vil være at afholde fra kulturpuljen, hvor der p.t. er et ikke disponeret beløb på ca. 59.000 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-08-2020

Udvalget bevilgede 5.000 kr. fra Kulturpuljen.

 

Anne Katrine Olsen (A) var fraværende.