Punkt 8 Partnerskabsaftaler med de selvejende dagtilbud

Beslutningstema

Der skal indgås nye partnerskabsaftaler med de fire selvejende dagtilbud i det forpligtende netværk Fyrtårnet.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Børne- og Ungeudvalget godkender de individuelle partnerskabsaftaler mellem Svendborg Kommune og Byparkens Vuggestue, Børnegården Byparken, Mariasøstrenes Børnehus og Rantzausminde Børnehave og Vuggeri med tilhørende netværkskontrakt for det forpligtende netværk Fyrtårnet.

Sagsfremstilling

I 2012 blev der indgået partnerskabsaftaler med hver af de fire selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune - Byparkens Vuggestue, Børnegården Byparken, Mariasøstrenes Børnehus og Rantzausminde Børnehave og Vuggeri. Partnerskabsaftalerne gælder for tre år, og skal nu for fjerde gang godkendes.

En forudsætning for at de individuelle partnerskabsaftaler med Svendborg Kommune kan godkendes er, at de fire selvejende dagtilbud indgår i et forpligtende netværk med en netværkskontrakt, og at Børne- og Ungeudvalget har godkendt de selvejende dagtilbuds individuelle vedtægter.

Netværkskontrakten er revideret den 9. januar 2020, og er vedhæftet som bilag. Vedtægter for Børnegården Byparken og Byparkens Vuggestue er senest godkendt den 8. april 2014, og vedtægter for Mariasøstrenes Børnehus og Rantzausminde Børnehave og Vuggeri er senest godkendt den 3. juni 2014.

Der blev i december 2019 igangsat en evaluering af partnerskabsaftalerne, hvor der blev aftalt en tids- og handleplan frem mod indgåelse af nye partnerskabsaftaler med Svendborg Kommune pr. 1. juli 2020. På grund af situationen med Corona-smitte blev det aftalt, at nye partnerskabsaftaler indgås pr. 1. september 2020.

Der har været afholdt møde mellem forældrebestyrelsesformænd, dagtilbudsledere og Sekretariat og Dagtilbud, hvor fokus har været på en generel præcisering og tydeliggørelse af partnerskabsaftalerne. Der er således ikke væsentlige indholdsmæssige ændringer i de nye partnerskabsaftaler. Underskrevet partnerskabsaftaler for de fire selvejende dagtilbud er vedhæftet som bilag.

De fire selvejende dagtilbud indgår i Svendborg Kommunes tilbudsstruktur, og er en integreret del af det samlede generelle tilbud til børn og den forebyggende og støttende indsats til børn.

De fire selvejende dagtilbud er selvstændige juridiske enheder med egen bestyrelse, dagtilbudsleder og medarbejdere. De har egen partnerskabsaftale, vedtægt og budget aftalt med Svendborg Kommunen, men indgår i det forpligtende netværk Fyrtårnet, hvis formål er at skabe synergieffekter, der styrker deres udvikling gennem et tæt og gensidigt forpligtende samarbejde.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Nye partnerskabsaftaler har ingen økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 12-08-2020

Godkendt.

 

Afbud fra Mette Kristensen (V), hvorfor Jesper Larsen (V) deltog som suppleant.
Afbud fra Dorthe Ullemose (O).