Punkt 5 Etablering af basketball-faciliteter i Midtbyhallen

Sagsfremstilling

Midtbyhallen fremsender på vegne af Svendborg Basket Ball Club (SBBC) ansøgning om midler fra dispositionskontoen til etablering basketball-faciliteter i hallen.

SBBC træner og afvikler kampe primært i Svendborg Idrætshal og Gymnasiehallen, som er de 2 haller med mulighed for at spille på en godkendt bane i fuld størrelse.

Desværre oplever klubben ofte at blive aflyst i Gymnasiehallen, da skolen i et øget omfang selv har et behov for at råde over hallen – også i foreningstiden.

Ligeledes oplever klubben, at Gymnasiets terminsprøver og arrangementer giver aflysninger af op til et par ugers varighed ad gangen, hvilket gør det næsten umuligt at afvikle træning og kampe i de pågældende perioder. Dette stiller selvsagt SBBC i en vanskelig situation, som kun forstærkes af en øget medlemstilgang de senere år.

Ved at etablere basketball-faciliteter i Midtbyhallen, gives klubben en mulighed for at lægge flere træningstimer og kampe i en tredje hal, og dermed imødekomme behovet for flere træningstimer og kampafvikling.

Klubben peger selv på, at en god løsning i Midtbyhallen vil være at etablere 1 kampbane med motorhejs-kurve på langs af hallen og 3 baner på tværs.

Tilbud på etablering er 1 kampbane med motorhejs-kurve er 117.241 kr. og 3 træningsbaner er 129.116 kr., i alt 246.357 kr.

Herudover kommer udgifter til ny opstregning, hvilket kan ske når halgulvet skal lakeres i 2021.

Midtbyhallen har gennem opsparede midler mulighed for at bidrage med  60.000 kr.

I alt ansøges om 186.357 kr.

Beslutning i Haludvalget den 17-06-2020

Ansøgningen godkendt.

Projektet finansieres med 87.241 kr. fra dispositionskontoen til ny kampbane med motorhejs-kurve og med 99.116 kr. fra renoveringspuljen til udskiftning af kurve til de 3 eksisterende tværgående baner. Restbeløbet på 60.000 kr. finansieres af Midtbyhallens opsparede midler.