Punkt 2 Status på kompetencecenteret

Beslutningstema

Børne- og Ungeudvalget orienteres om status på kompetencecenterets arbejde i skoleåret 2019-2020. Kompetencecenteret er forankret i kommunens specialtilbud. Opgaven er at understøtte almenskolernes arbejde med at udvikle mangfoldige læringsmiljøer i alle 1. klasser i kommunen. Der er tale om en forebyggende indsats, der skal styrke skolernes mulighed for, så vidt muligt, at fastholde elever i et almindeligt skoletilbud.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Børne- og Ungeudvalget tager orienteringen til efterretning.

Sagsfremstilling

Kompetencecenteret har eksisteret i forskellige former og under forskellige betegnelser siden ændringen af strukturen på specialundervisningsområdet i Svendborg Kommune i 2016. Hensigten har i alle årene været at udbrede viden mellem det almene – og specialområdet med henblik på inklusionsfremmende indsatser.

Fra skoleåret 2019-2020 blev det besluttet at ændre forankring, organisering samt indsatsens karakter. Fra tidligere at have fokus på indsatser i konkrete udfordrende elevsager, er der nu først og fremmest fokus på en generel opbygning og styrkelse af læringsmiljøerne i alle kommunens 1. klasser. Samtidig blev det besluttet, at opgaven fremover skal løftes af ansatte fra de to største specialtilbud, henholdsvis Centerafdelingen på Tåsingeskolen samt Byhaveskolen. Indsatsen ledes af leder og afdelingsleder fra Byhaveskolen.

Skoleleder Lars Kolmos samt afdelingsleder Karen Dalsgaard fra Byhaveskolen vil orientere om erfaringer med kompetencecenterets arbejde i skoleåret 2019-2020 samt strategien for skoleåret 2020-2021, herunder udvidelse af indsatsen til også at gælde alle 7. klasser på Nymarkskolen.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 17-06-2020

Taget til efterretning.

Afbud fra Karl Magnus Bidstrup (A), hvorfor John Arly Henriksen (A) deltog som suppleant.