Punkt 9 Gammel Nyby 62 - Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan

Beslutningstema

 

Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg 2017.22 og lokalplan 653 – Gammel Nybyvej 62, tæt/lav boligbebyggelse.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalget med endelig godkendelse i

Byrådet, at

  • Kommuneplantillæg 2017.22 og lokalplan 653 vedtages endeligt, med de foreslåede administrative rettelser

Sagsfremstilling

Baggrund

Lokalplanens afgrænsning

 

 

Teknik- og Erhvervsudvalget vedtog den 7. februar 2019 at igangsætte udarbejdelse af forslag til tillæg til Kommuneplan 2017-2029, samt forslag til lokalplan med en forudgående høring.

Den forudgående høring blev gennemført i perioden d. 30. april 2019 til 3. juni 2019.

På baggrund af høringssvar modtaget i den forudgående høring, besluttede Byrådet den 28. august 2019, at tilføje yderligere principper for den nye bebyggelses placering, omfang og udtryk. 

Byrådet vedtog d. 21. januar 2020 at sende forslag til kommuneplantillæg og lokalplan i offentlig høring. Det blev samtidig besluttet, at der skulle afholdes borgermøde i forbindelse med den offentlige høring.

 

Offentlig høring

Den offentlige høring blev gennemført i perioden d. 3. februar til 30. marts 2020.

Der er indkommet 3 høringssvar indenfor høringsperioden.

Høringssvarene omhandler følgende:

  • Lokale beboere ønsker bebyggelsen trukket længere væk fra Gammel Nybyvej, for at tilpasse sig den eksisterende begyggelsesstruktur og trafik, der tæller flere biler og større landbrugsmaskiner end tidligere
  • Arkitektturrådet ønsker at bestemmelserne omkring tagmaterialer præciseres, for at undgå misforståelser omkring betontagsten. 

 

Høringssvarene er samlet og resumeret i en hvidbog, bilag 1 - Hvidbog med høringssvar. Derudover vedlægges høringssvarene i deres fulde længde, bilag 2 – Høringssvar i fuld længde.

 

Der blev afholdt borgermøde d. 10 marts 2020 på Bregninge Kro, hvor borgere, ejer, rådgiver og politikere deltog.

Tilpasning af bebyggelse

Med udgangspunkt i borgermødet og de indkomne høringssvar, har administrationen været i dialog med bygherre og bygherres rådgiver, for at undersøge om det var muligt at imødekomme de lokale ønsker.

På baggrund heraf foreslår administrationen at trække byggelfelterne tilbage fra Gammel Nybyvej, således at der skabes bedre oversigtsforhold og luft omkring den nye bebyggelse, vejen og den øvrige landsbybebyggelse. Det vurderes fortsat, at placeringen af den nye bebyggelse tilpasser sig den eksisterende landsbystruktur.

Før             Efter

Tilpasningen af byggelfelterne vurderes ikke at være i strid med lokalplanens principper eller af så væsentligt et omfang, at det kræver en fornyet høring i henhold til planlovens bestemmelser.

Lokalplanens bestemmelser omkring tagmaterialer er præciseret, sådan at der ikke gives mulighed for betontagsten, da tagmaterialet enten skal være ’grønne’ tage, tagpap eller teglhængt. Dette skal sikre at byggeriet opføres i materialer, der er traditionelle og genkendelige i Gammel Nyby.

 

Lokalplanens afgrænsning, landsbyafgrænsningen og de øvrige bestemmelser fastholdes.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifterne i forbindelse med planlægningen og udfærdigelsen af forslaget til kommuneplantillæg 2017.22 og forslag til lokalplan nr. 653 – Gammel Nybyvej 62 tæt/lav boligbebyggelse, er finansieret indenfor Plan og Udviklings eksisterende rammer.

Mulighed for udbygning af boliger i landsbyen er med til at understøtte bosætning i lokalområderne.

Lovgrundlag

Lov om planlægning (planloven)

Boligstrategi 2013

Bosætningsstrategi 2020

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 18-06-2020

Indstillingen godkendt og fremsendes til Byrådets endelige vedtagelse.

 

Afbud fra Jens Erik Laulund Skotte (liste Ø), Stedfortræder Jesper Kiel (liste Ø).