Punkt 13 Status hjemtagelse af Høre-, Tale- og Mobilitetsområderne

Beslutningstema

Status/årsrapport på høre-, tale -og mobilitetsområderne.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at status tages til efterretning

Sagsfremstilling

Hjemtagelsen af de tre områder, er fortsat i god drift. Der ses generelt en øget tilgang af borgere på områderne, hvilket tyder på at flere er blevet opmærksomme på og har fået kendskab til tilbuddene på områderne.
 

For Mobilitetsområdet vedkommende modtager borgerne deres indsatser i Sygeplejeklinikken på Ollerup Plejecenter eller i eget hjem.
 

Borgerne modtager for Høre- og Taleområdet primært deres indsatser i Tale- & Hørehuset på Svinget 14, hvor Hjælpemidler & Hverdagsteknologi også er placeret. Indsatserne varetages også i borgers eget hjem, hvor dette skønnes hensigtsmæssigt.Der er indrettet Høre- og Talekonsultation samt venteværelse, og det er tilgængeligt ift. kørestolsbrugere og øvrige borgere med gangbesvær.
 

Der er på nuværende tidspunkt ansat to Hørekonsulenter, en Talekonsulent samt en Mobilitetsterapeut til varetagelse af opgaverne på de tre områder. Der er administrativ hjælp fra Myndighedsafdelingens kontor.
 

Borgerne er meget tilfredse med de nære og tilgængelige tilbud. I 2020 vil der særligt ske forandringer på Taleområdet via den nyligt vedtagne Hjerneskadestrategi og der forventes en øget tilgang af borgere. Det er derfor et område, hvor udviklingen vil blive fulgt tæt.

Lovgrundlag

Lov om specialundervisning for voksne

Lov om socialservice

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 16-06-2020

Taget til efterretning.