Punkt 10 Opfølgning på Beskæftigelsesplan og Indsatsplan 2020

Beslutningstema

Opfølgning på måltal.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at orienteringen tages til efterretning samt fastholder måltallet for aktivitetsparate borgere, der opnår ordinære timer.

Sagsfremstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkendte på deres møde den 4. maj 2020 en række måltal i indsatsplanen. Vedlagt er første opfølgning på måltallene, der dog skal ses i lyset af perioden med delvis suspendering af beskæftigelsesindsatsen.
 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vil få forelagt en opfølgning på måltallene ved udgangen af 3. kvartal samt ved årets afslutning.
 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget ønskede muligheden for at revurdere måltallet for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der opnår ordinære timer. Baggrunden for det oprindeligt foreslåede måltal på 15 procent er beskrevet i det vedlagte bilag. De 15 procent er en ambitiøs målsætning, da landsgennemsnittet i 2019 udgjorde 11,6 procent og det er de færreste kommuner, der har opnået en andel der er højere end 15 procent.
 

I lyset af den aktuelle situation på beskæftigelsesområdet er det usikkert om måltallet vil kunne realiseres i indeværende år, men jobcentret vil fortsat arbejde for at flere borgere får en virksomhedsrettet indsats, der kan føre til ordinære timer, hvorfor måltallet foreslås fastholdt.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 15-06-2020

Orienteringen blev taget til efterretning. Måltallet for aktivitetsparate fastholdes.

 

Der var afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B).