Punkt 15 Ny lovlig graffitivæg ved Prøvepark

Beslutningstema

Orientering

Orientering om ny midlertidig graffitivæg i Prøveparken.

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • at orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Styregruppen for havneudvikling har på møde d. 15. april 2020 drøftet og godkendt et forslag om opsætning af ny midlertidig væg til lovlig graffiti i Prøveparken:

 

Af Plan- og Udviklings sagsfremstillingen fremgår det:

Kultur og Fritid har videresendt en henvendelse fra Svendborg Street Art forening, der ønsker at etablere en ny graffitivæg i Prøveparken. Foreningen peger på en række betonmure, der er opmagasineret ved havnen. Foreningen foreslår, at disse opstilles i Prøveparken, hvor der tidligere har været plantekasser. Betonvæggene tilhører Svendborg Havn, der gerne stiller dem til rådighed for projektet.

Plan og Udvikling har udarbejdet et forslag til diverse tiltag i Prøveparken, der tidligere er godkendt af styregruppen og som bliver politisk behandlet i TEU d. 2. april. Graffitivæggen kan fint integreres med det udarbejdede forslag, men er ikke afhængig af at dette gennemføres.

Graffitivæggen vil ligesom den øvrige park være midlertidig. De vil kunne opstilles i parken fra sommeren 2020 til byggeriet af den fremtidige hovedpumpestation igangsættes.

 

Projektet vil kræve hjælp til kørsel og opstilling af betonelementerne. Hvilket skønnes at blive ml. 5.000 – 10.000 kr. i alt. Plan og Udvikling foreslår at det finansieres af puljen til midlertidige aktiviteter.

 

Kultur og Fritids bemærkninger:
 

Materialer til rensning og grunding af væggen kan afholdes inden for rammen af Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling på 10.000 kr. til vedligehold af lovlige graffitivægge i Svendborg kommune.

 

 

Illustration af graffitivæg i Prøveparken:

 

cid:image004.jpg@01D617F5.DFFDD8F0

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-05-2020

Orienteringen taget til efterretning.

 

Johan Emil Rasmussen (O) var fraværende.