Punkt 13 Circus Fiesta Fiasko

Beslutningstema

B: Beslutningssag

Ansøgning fra Circus Fiesta Fiasko om tilskud på 24.000 kr. til underholdning på plejehjem, skoler og baggårde med et kørende cirkus show i maj måned i Svendborg.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Udvalget træffer beslutning i sagen.

Sagsfremstilling

Circus Fiesta Fiasko er et mobilt cirkus projekt som er bosat i Svendborg. Det er et cirkus show med en gammel Ford Fiesta og scene på taget. Showet indeholder livemusik, gøgl, jonglering, akrobatik og trapez. Da det hele er mobilt er der ikke brug for strømtilførsel eller andre tekniske behov. Showet er fleksibelt i forhold til plads og lokationer. Gruppen består af 3 professionelle unge cirkusartister med uddannelse i cirkus og performancekunst.

Ansøger finder, der i disse tider er brug for en lille opløftning, og vi vil gerne være med til at sprede glæde der, hvor der er mest brug for det. Det vil de kunne gøre ved at beboere/elever vil kunne se showet fra deres vinduer, altaner eller stå udenfor med afstand. Der er også mulighed for at lave 2 små shows for samme pris som 1, sådan at publikum vil kunne splittes op i to.

Samarbejdspartnere er Cirkus Rummet, Trup Trick, Trup Cirka og Vice Versa Cirkus.

Beløbet søges til delvis dækning af artist honoraret som er 2.000 kr. pr. artist pr. show.

Ansøger anfører, at de er bevidste om, at institutioner har det lidt stramt finansielt i disse tider, og derfor har besluttet at sætte prisen for et show som normalt koster 9000 kr. med 3 artister 6.000 kr.

Det betyder, at for et tilskud på 24.000kr vil de kunne lave 8 shows, hvor halvdel er tilskud og halvdelen er betalt af plejehjemmet, skolen eller boligforeningen.

 

Administrationens bemærkninger

Sagen til udvalgets afgørelse i henhold til retningslinjer for Kulturpuljen.

 

Retningslinjer for Kulturpuljen

Puljen støtter kulturelle arrangementer/projekter, der understøtter Kulturløftet Fantastiske Fornemmelser eller de udmeldte temaer. Der kan søges om midler til arrangementer/projekter, der afholdes/udvikles indenfor kommunens grænse.

Puljen kan støtte sportsbegivenheder som VM, EM og DM, der afholdes indenfor kommunens grænse.

Puljen yder ikke driftsstøtte samt støtte til arrangementer/projekter, der er afviklet, inden ansøgningens behandling.

Støtte kan enten gives som tilskud eller underskudsgaranti. Der er ingen garanti for støtte. Alle ansøgninger behandles individuelt.

Ansøgninger om tilskud til musik skal søges hos Svendborg Musikudvalg, der administrerer musikpuljen.

Ansøgere kan være foreninger, institutioner og grupper af personer såvel som enkeltpersoner.

Ansøgere, der i forvejen modtager driftsstøtte fra Svendborg Kommune skal redegøre for og dokumentere, hvordan arrangementet/projektet rækker ud over den ordinære drift. Der kan ikke søges til ekstra driftsmidler.

Arrangementer/projekter, der tidligere har modtaget støtte skal som udgangspunkt kunne påvise en udvikling/nytænkning for at kunne opnå støtte igen.

Der kan kun søges støtte fra én kommunal pulje.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Bevilling vi være at afholde af Kulturpuljen, hvor det pr. dato ikke disponerede beløb fremgår af status på Kulturpuljen.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-05-2020

Ansøgningen imødekommes med et tilskud fra Kulturpuljen på 3.000 kr. pr. arrangement til max. 8 arrangementer, i alt max. 24.000 kr. Samtidig opfordres ansøger til at søge Kulturregion Fyns COVID-19 pulje.

 

Johan Emil Rasmussen (O) var fraværende.