Punkt 6 Råderetsaftale med Rantzausminde Havbadeforening

Beslutningstema

Tilsagn om råderetsaftale med Rantzausminde Havbadeforening for et areal på Rantzausminde Havn til opførelse af saunabygning.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget til endelig godkendelse i Byrådet,

 

  • at der indgås en 25 årig råderetsaftale med Rantzausminde Havbadeforening for et areal på Rantzausminde Havn til opførelse af en saunabygning.
  • at Administrationen bemyndiges på Byrådets vegne til at indgå en råderetsaftale

Sagsfremstilling

Rantzausminde Havbadeforening ønsker at etablere en permanent saunabygning inkl. omklædning på et areal på Rantzausminde Lystbådehavn, matriklenr. 39o, Egense By, Egense.

Rantzausminde Havbadeforening blev stiftet i 2015 med det formål at give lokalbefolkningen og gæstesejlere mulighed for at bade på den østlige side af Rantzausminde Lystbådehavn. Foreningen tæller i dag 75 medlemmer, og der forventes et øget antal medlemmer, såfremt faciliteterne forbedre.

Foreningen fik i 2017 en 3-årig tilladelse til opstilling af en tøndesauna på arealet. Da tilladelsen til den midlertidige sauna udløber, ønsker foreningen nu at få stillet et areal til rådighed til etablering af en permanent saunabygning.

Saunabygningen skal opføres som to sammenbyggede fiskerhytter, der placeres vinkelret på den eksisterende række af hytter. Dette vil give en naturlig udvidelse af det hyggelige og æstetiske fiskermiljø.

Rantzausminde Lystbådehavn har fået en forhåndsgodkendelse af placering fra Byg, Natur og Miljø i Svendborg Kommune, og ansøger derfor om at få råderet over det konkrete areal, således der gives mulighed for at ansøge fonde til finansiering af saunabygningen.

Brugerudvalget for Rantzausminde Lystbådehavn bakker op om opførelse af saunabygningen.

Folkeoplysningsudvalget er orienteret om sagen på mailmøde den 8. juni 2020.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Rantzausminde Havbadeforening har opstillet et budget, hvor den samlede anlægssum er 308.000 kr. + eget arbejde til 31.000 kr.

Foreningen vil finansiere saunabygningen for egne midler og fondsmidler, og har også søgt Svendborg Kommune om 75.000 kr. i forbindelse med facilitetsprocessen målrettet idræts- og bevægelsesområdet, ligesom foreningen selv foretager og finansierer den løbende vedligehold.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 08-06-2020

Orienteringen taget til efterretning.

 

Lars Erik Hornemann (V) og Anne Katrine Olsen (A) var fraværende.