Punkt 5 Sydfyns Modeljernbaneklub- SFMJ-87

Beslutningstema

Klage over administrationens meddelelse om, at bevilling til istandsættelse af nyt lejemål bortfalder, da foreningen flytter aktiviteten til anden kommune.

Indstilling

Formanden indstiller:

  • At det meddelte afslag på bevilling fastholdes.

Sagsfremstilling

I forbindelse med arealeffektiviseringen blev foreningen opsagt i de kommunale lokaler, der var stillet dem til rådighed på Vestermarkskolen i Ollerup, da disse skulle anvendes til andre kommunale formål.

Svendborg Kommune kunne ikke tilbyde andre kommunale lokaler, hvorfor foreningen søgte andre muligheder.

Foreningen havde et lokale i udsigt og søgte og blev på udvalgets møde den 25. november 2019 bevilget et tilskud på 12.094 kr.  fra Rådigheds- og udviklingspuljen til indkøb af diverse malervarer, gulvbelægning m.v. til nyt lejemål.

Foreningen havde dog ikke lejekontrakten helt på plads. Administrationen havde fået den opfattelse, at der var tale om et lokale på Gudme gl. Rådhus.

Da foreningen fremsender brugsaftale på lokaler, viser det sig, at der er tale om kommunale lokaler i Korinth Stationsbygning, som er beliggende i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Da foreningen har valgt at flytte deres faste aktiviteter til en anden kommune, så betragtes foreningen ikke længere som hjemmehørende i Svendborg Kommune, og det bevilgede tilskud bortfalder.

Dette er meddelt foreningen og samtidig opfordres foreningen til at søge godkendelse som folkeoplysende forening i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor de fremover afvikler deres aktiviteter.

Foreningen har fremsendt vedlagte klage, hvori den anfører, at det ikke fremgår af bevillingsskrivelsen af 3. december 2019, at bevillingen gives til klublokaler i Gudme, samt at årsagen til flytningen skyldes, at foreningen er opsagt i de hidtidige lokaler i Ollerup.

Det fremgik af bevillingen, at tilskuddet først kunne udbetales, når der forelå lejeaftale samt dokumentation for indkøb af materialer. Hvis lejeaftalen på lokaler i nabokommunen havde foreligget sammen med ansøgningen, ville der fra starten have være givet administrativt afslag på ansøgningen.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 08-06-2020

Indstillingen blev godkendt.

 

Lars Erik Hornemann (V) og Anne Katrine Olsen (A) var fraværende.