Punkt 7 Orientering om de administrative opgaver i forbindelse med udmøntning af Lokaludvalgets anlægspulje på 2 mio. kr. og konsekvenser for øvrig opgaveløsning indenfor Miljø og Tekniks område

Beslutningstema

Orientering om de administrative opgaver i forbindelse med udmøntning af Lokaludvalgets anlægspulje på 2 mio. kr. og konsekvenser for øvrig opgaveløsning indenfor Miljø og Tekniks område.

Indstilling

Direktionen indstiller til Lokaludvalget og Teknik- og Erhvervsudvalget, at

  • Orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Administrationen har udarbejdet en oversigt over de opgaver, der knytter sig til udmøntningen af puljen til anlægsprojekter i lokalområderne. (bilag 1 - ” Beskrivelse af opgaver i forbindelse med udmøntningen af Lokaludvalgets anlægspulje”).

 

Oversigten viser de minimumsopgaver, der er forbundet med udmøntning af puljen og konsekvensen for øvrig opgaveløsning indenfor Miljø og Tekniks område. Det skal understreges, at projekternes karakter, kompleksitet og kvalitet har indflydelse på, hvor stort ressourcetrækket konkret bliver og hvilke afdelinger, der bliver involveret i behandlingen af ansøgningerne, herunder de nødvendige myndighedstilladelser til de konkrete projekter.

 

Myndighedsopgaver i forbindelse med puljens udmøntning vil under alle omstændigheder løses ”i konkurrence” med myndighedsbehandling af ansøgninger fra virksomheder, udviklere og borgere og vil kunne indebære længere sagsbehandlingstider for disse grupper.

 

Tilsvarende vil administrative opgaver i forbindelse med puljens udmøntning under alle omstændigheder løses ”i konkurrence” med andre administrative opgaver i Miljø og Teknik, herunder analyseopgaver, brugerundersøgelser, samarbejde med vidensinstitutioner og fonde, udviklingsprojekter og formidlingsopgaver i relation til områdets mange brugere. Det vil uundgåeligt indebære en lavere udviklingstakt i Miljø og Teknik.

 

Det bemærkes endvidere, jf. bilag 1 ”Beskrivelse af opgaver i forbindelse med udmøntningen af Lokaludvalgets anlægspulje”, at yderligere opgaver til sikring af puljens ønskede effekt, ikke vil kunne løses uden en større omprioritering indenfor området eller tilførsel af yderligere administrative ressourcer.

 

Beslutning i Lokaludvalget den 09-06-2020

Orienteringen blev taget til efterretning.

 

Jens Erik Laulund Skotte (Ø) var fraværende.