Punkt 3 Støtte til forsamlingshuse

Beslutningstema

Drøftelse af muligheden for støtte til forsamlingshusene i den nuværende coronakrise

Indstilling

Direktionen indstiller, at Lokaludvalget:

  • Drøfter muligheden for at støtte forsamlingshusene.

Sagsfremstilling

Svendborg Kommunes forsamlingshusudvalg har indsendt en ansøgning til Lokaludvalget om en pulje på 1 kr. mio. til fordeling blandt kommunens forsamlingshuse med kr. 50.000 til hver. Ansøgningen er vedhæftet som bilag 1 ”Ansøgning om kompensation for indtægtsnedgang for kommunens 20 forsamlingshuse - Ansøgning til Lokaludvalget Svendborg kommune”.

 

Økonomiudvalget besluttede på deres møde d. 21. april 2020 at anmode Lokaludvalget om at indtænke mulighederne for at understøtte forsamlingshusene.

 

Kultur- og Fritidsudvalget behandler sagen om støtte til forsamlingshusene på deres møde d. 15. juni 2020.

 

Som baggrund for drøftelsen kan anvendes en oversigt over Lokaludvalgets økonomi. Denne er vedhæftet som bilag 2 – ”Budgetopfølgning Lokaludvalget 27.03.2020”.

 

Der er ligeledes blevet udarbejdet et notat vedrørende forsamlingshusenes økonomiske situation under COVID-19 og mulighed for hjælpeforanstaltninger, som er vedhæftet som bilag (bilag 3 - ”Notat vedr. hjælpeforanstaltninger for forsamlingshusene i Svendborg”).”

Beslutning i Lokaludvalget den 09-06-2020

Lokaludvalget ønsker at understøtte forsamlingshusene med 200.000 kr. fra Lokaludvalgets årlige pulje i 2020 til Borgerbudgetter og Potentialeplaner (pulje på 1.3 mio. kr.)  

Dorthe Ullemose (DF) ønsker, at det fulde ansøgte beløb fra forsamlingshusene på 460.000 kr. bevilges fra Lokaludvalgets årlige pulje i 2020 til Borgerbudgetter og Potentialeplaner (pulje på 1.3 mio. kr.) .

 

Jens Erik Laulund Skotte (Ø) var fraværende.