Punkt 3 Koncernrapport pr. 31. marts 2020

Beslutningstema

Orientering om det forventede regnskab 2020 på baggrund af koncernrapporten pr. 31. marts 2020 samt status på budgetforliget.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At rapporten tages til efterretning
  • At der fortsat føres en stram økonomistyring, og at områder med mindreudgifter relateret til covid-19 reserveres til områder med merudgifter som følge af covid-19.
  • At status på budgetforlig tages til efterretning

Sagsfremstilling

Forventet regnskab 2020 er usikkert pga. Covid-19 relaterede udgifter på nuværende tidspunkt er vanskelige at opgøre og kun er medregnet i begrænset omfang, samt at det pt. er uvist, hvorledes kommunerne bliver kompenseret for disse udgifter. Evt. fremrykning af anlægsprojekter jf. Svendborg Kommunes hjælpepakke på godt 50 mio. kr. til det lokale erhvervsliv, samt de øgede lånemuligheder jf. delaftalen mellem regering og KL er ligeledes ikke indregnet.

 

Som følge af at der er stor usikkerhed om det forventede regnskab bl.a. som følge af covid-19, anbefaler Direktionen, at der fortsat føres en stram økonomistyring, samt at områder med mindreudgifter relateret til Covid-19 reserverer dem til merudgifter vedr. Covid-19 på andre områder – ikke kun inden for udvalgets område, men også på tværs i kommunen.

 

Det skal bemærkes, at der i forlængelse af koncernrapporten pr. 31. marts 2020 rejses en fælles tillægsbevillingssag

 

Status på budgetforliget for budget 2020 fremgår jf. vedlagte bilag.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

De økonomiske konsekvenser fremgår af vedlagte bilag.

Beslutning i Økonomiudvalget den 19-05-2020

Godkendt.