Punkt 6 Nye tiltag i Prøveparken på Svendborg Havn

Beslutningstema

Godkendelse af forslag om nye tiltag i Prøveparken

Indstilling

Direktionen indstiller til godkendelse i Teknik- og Erhvervsudvalget

  • at forslag til tiltag i Prøveparken godkendes
  • at tiltagene finansieres a af puljen til ” midlertidige aktiviteter på havnen” i 2020

Sagsfremstilling

Prøveparken blev etableret som en midlertidig park på havnen i 2015 og er siden blevet fornyet af flere omgange. En evaluering af Prøveparken i 2017 konkluderede, at svendborgenserne er glade for parken og at Svendborg Kommune bør bibeholde Prøveparken, indtil der etableres en permanent havnepark i forbindelse med realiseringen af Den Blå Kant vinderforslaget. Adspurgt direkte svarede 52%, at det er afgørende, og 35%, at det er vigtigt (dvs. i alt 87 %), at der fortsat er en Prøvepark/Havnepark i Svendborg.
 

Realisering af en permanent park afhænger dels af, at den nødvendige finansiering tilvejebringes og dels af, at tidsplanen for realisering af en kommende hovedpumpestation bliver fastlagt. Dog vurderer administrationen, at den nuværende Prøvepark vil skulle fungere denne og næste sæson, da byggeri af pumpestationen forventes at starte efter Landsstævnet i 2021. Dog vil det ikke være muligt at etablere en permanent park før om 4 -5 år, når pumpestationen er færdiggjort.
 

Seneste opgradering i 2017 tog udgangspunkt i anbefalingerne i evalueringen. Her blev skaterfaciliteterne, legeredskaber og hængekøjer fornyet. Dertil blev der opsat ekstra belysning for skaterområdet. Områderne i parken blev tydeligere adskilt mellem cykelsti, skateraktiviteter, ophold og leg. Derudover blev en række sikkerhedsmæssige udfordringer ift. parkens legeredskaber håndteret.
 

Udviklingsteamet har igen gennemgået parkens aktuelle tilstand og foreslår en række tiltag for at gøre parken endnu bedre til de næste sæsoner. Tiltagene omfatter udskiftning af nedslidte dele, nye bænke, ny belysning og opholdsmuligheder samt etablering af enkelte legeredskaber (bordtennisbord, rutsjebane, balancebomme og -stubbe) for mindre børn. Størstedelen af tiltagene er indkøb af elementer, der også vil kunne genplaceres i den fremtidige park.

Derudover er en midlertidig graffitivæg blevet etableret i den nordlige del af Prøveparken. Dette tiltag er igangsat efter et initiativ fra Svendborg Streetforening. Væggen vil indgå i Svendborg Kommunes liste over lovlige graffitivægge.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifterne forbundet med de nye tiltag i prøveparken på Svendborg Havn, forventes at udgøre ca. 130.000 kr. og søges finansieret af puljen til ” midlertidige aktiviteter på havnen”, i 2020.

Puljen til ”midlertidige aktiviteter på havnen” er i 2020 på 0,480 mio. kr og blev frigivet på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 20. januar 2020. Det er derfor muligt, jævnføre indstillingen, at finansiere dette initiativ indenfor denne pulje.
 

En oversigt over de forventede udgifter kan ses i vedlagte bilag ”prøveparken_skitse til fornyelse_marts2020”.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 07-05-2020

Indstillingen godkendes med bemærkning om, at forslaget forelægges SSP og Fyns Politi’s forebyggelsesudvalg.