Punkt 8 Borgerrejser med 6 unge

Beslutningstema

Til efterretning.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Der har i starten af 2020 været gennemført borgerrejser med 6 unge medborgere.
 

En borgerrejse er en åben dialog med en facilitator, hvor borgeren selv bestemmer, hvad der er det vigtige og hvilke budskaber, der skal gives tilbage til kommunen.
 

Konceptet er nærmere beskrevet i det vedlagte bilag.
 

Borgerrejserne kan bruges til at opsamle erfaringer, der kan bruges til intern læring i kommunen. En borgerrejse er ikke et åbent tilbud, men aftales fra gang til gang, når der opstår et behov for at opnå ny viden om borgernes oplevelser.
 

De 6 borgerrejser er individuelle og fortrolige, men fællestrækkene og dermed læringselementerne er trukket sammen i vedlagte notat.
 

Noget af det der går igen i stort set alle borgerrejser er, at de unge ønsker at blive mødt, at blive hørt og at blive inddraget i beslutninger, der vedrører dem.
 

Et andet element er et ønske om fokus på formål frem for mål. Der ønskes en klar mening med de ting, der iværksættes i samarbejde med den unge. Den unge skal kunne se vejen for at kunne følge den.
 

Der nævnes også værdien af fællesskaber, der ikke har fokus på de unges sårbarhed, men fokus på positive aktiviteter, der kan hjælpe den unge videre.
 

I flere af borgerrejserne fremhæves et godt samarbejde med jobcentret, hvor der har været den samme sagsbehandler i gennem forløbet. Sagsbehandlere, der møder borgerne og hjælper med at finde løsninger, der passer til den unges situation.
 

Erfaringerne fra de gennemførte borgerrejser er allerede blevet brugt i forbindelse med udbudsprocessen på ungeområdet, men vil også blive brugt i en læringsproces sammen med personalet i Ungekontakten, der har den daglige kontakt med de unge.
 

Den facilitator, der har gennemført borgerrejserne vil præsentere erfaringerne for medarbejderne.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 04-05-2020

Orienteringen blev taget til efterretning.

 

Der var afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B). Som suppleant deltog Steen Tinning (B).