Punkt 4 Thurø eSport - ansøgning til samarbejdspuljen

Beslutningstema

Thurø eSport søger om tilskud til at igangsætte eSport med fysisk fællesskab for borgere med en psykisk funktionsnedsættelse i samarbejde med Socialafdelingen i Svendborg Kommune

Indstilling

Formanden indstiller:

  • At ansøgningen godkendes. Foreningen anmodes om at fremsende en kort redegørelse for samarbejdet efter afvikling af første forløb.

Sagsfremstilling

Thurø eSport ønsker økonomisk støtte til et afprøvningsforløb med eSport for en ny målgruppe med særlige udfordringer. Foreningen fremhæver, at eSport skal afprøves som ramme for at støtte borgere med nedsat psykisk funktionsevne til at deltage i fritidsaktiviteter og indgå i gruppesammenhænge. Forløbet skal være en trædesten ind i foreningslivet hos Thurø eSport eller deltagelse i anden form for eSport og/eller foreningsliv. Målet er inklusion af borgerne i sociale fællesskaber, herunder interaktion deltagerne imellem – udover den skærmbårne interaktion. Endvidere er målet at bygge bro mellem en forholdsvis stillesiddende sport og et aktivt idrætsliv.

Da forløbet henvender sig til en udsat målgruppe, er ønsket, at det skal have den bedst mulige start. Det indbefatter bl.a. at Socialafdelingen i Svendborg Kommune deltager med pædagogisk støtte i forbindelse med forløbet. Derudover er der budgetteret med, at der i afprøvningsfasen er en symbolsk egenbetaling for deltagerne. Dette skyldes at målgruppen for forløbet generelt har et lavt forsørgelsesgrundlag.

Forløbet ønskes afprøvet med 12 deltagere og afvikles i Thurø eSport midt på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, Skovsbovej 43. Forløbet tager afsæt i talentudviklingsprogrammet “Thurø eTalent”, der bygger på mindset-baseret undervisning, som er præstationsfremmende hjernetræning målrettet eSport-udøvere til udvikling af synapser i hjernen, øget muskulær fleksibilitet omkring øjne, fingre, hænder, arme, skuldre, nakke og ryg samt forebyggelse af skader og læring om det sunde liv med fokus på motion-, søvn og kostvejledning.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der ansøges om støtte på kr. 16.136 (52,25%) til afprøvningsforløbet, herunder samarbejdet med Socialafdelingen i Svendborg Kommune.

Samlet udgift er kr. 33.176. Egenbetaling (kr.100 kr.pr. deltager – i alt 12 = 1.200 kr.) og medfinansiering (kr. 15.840) udgør kr. 17.040 (47,75 %)

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 30-04-2020

Indstillingen godkendt.