Punkt 5 Nedrivning af badmintonhal og reetablering af området

Beslutningstema

Bevilling og frigivelse af tillægsbevilling og udvidelse af den samlede anlægsramme til projektet ”Nedrivning af badmintonhal og reetablering af området”

Indstilling

Direktionen indstiller til godkendelse i Kultur- og Fritidsudvalget og i Teknik- og Erhvervsudvalget med endelig vedtagelse i Byrådet

 

  • At der gives en tillægsbevilling på 1,5 mio. kr i 2020, til projektet ”Nedrivning af badmintonhal og reetablering af området”, så den samlede anlægsramme for projektet udgør 4, mio. kr.

 

  • At ovenstående tillægsbevilling på 1,5 mio. kr. finansieres af den del af puljen for vedligeholdelse af Kommunale Ejendomme, som prioriteres af Haludvalget.

 

  • At den samlede anlægsramme på 4,0 mio. kr. bevilges og frigives i 2020.

Sagsfremstilling

Den 27. juni 2017 godkendte Byrådet, at der kunne etableres en ny idrætshal ved Dronningemaen, at den eksisterende badmintonhal rives ned og at området reetableres med parkeringspladser.

 

På det pågældende tidspunkt vurderedes det, at projektet med nedrivning og reetablering ville fordre en udgift på 2,5 mio. kr. Det har dog efterfølgende vist sig, at den forventede udgift vil være på ca. 4,0 mio. kr., hvilket betyder en merudgift på 1,5 mio. kr.

 

I den samlede udgiftsramme på 4,0 mio. kr. er der ikke medtaget udgifter til eventuel oprensning af forurening under den eksisterende hal og på området generelt. Det er ikke usandsynligt, at der findes slagger. Det endelige omfang og prisen for en eventuel oprensning kan først afklares, når hallen ikke længere anvendes. Har en eventuel oprensning et økonomisk omfang, der går ud den samlede anlægsramme vil sagen igen skulle rejes for Byrådet.
 

Administrationen har i samarbejde med Haludvalget undersøgt årsagerne til differencen på 1,5 mio. kr. Havde disse udgifter været kendt på beregningstidspunktet ville de have udgjort 1,6 mio. kr.
 

Merudgiften på ca. 1,5 mio. kr. kan henvises til omkostninger, der ikke var medtaget i det oprindelige overslag samt til en generel prisudvikling, da det oprindelige overslag er fra 2017.  Det forventede merforbrug kan overordnet henføres til følgende poster:

Regnvandsbassin

0,273 mio. kr.

Vandbremse 

0,094 mio. kr.

Etablering af oileudskiller mm. (Anslået)

0,230 mio. kr.

Kloak udfordring mm. (Anslået)

0,060 mio. kr.

Belysning på P-plads (Anslået)

0,240 mio. kr.

Støttemur og rækværk (Delvis anslået)

0,252 mio. kr.

Trappe i terræn og fliser omkring hal

0,215 mio. kr.

15 m² ekstra fliser

0,007 mio. kr.

Prisregulering fra 2017 – 2020  

0,250 mio. kr.

Samlet    

1,621 mio. kr.

 

 

Administrationen vurderer, at merforbruget/tillægsbevillingen på 1,5 mio. kr. kan finansieres af den del af puljen for vedligeholdelse af Kommunale Ejendomme, som prioriteres af Haludvalget i 2020. Anbefalingen og nærværende dagsordenspunkt har været forelagt Haludvalget på deres møde den 12. marts 2020. Haludvalgets kommentarer kan ses af bilag 1 – Haludvalgets kommentarer til finansiering af nedrivning af badmintonhal og reetablering af området.

 

Der er i den del af puljen for vedligeholdelse af Kommunale Ejendomme, som prioriteres af Haludvalget reserveret 5,0 mio. kr., til realisering af projektet ”Nedrivning af badmintonhal og reetablering af området”, i budgettet for 2020. Der vil herefter fortsat restere 1,0 mio. kr. af den oprindelige reservation til Haludvalgets disponering.

 

Da det ikke er muligt at pege på andre finansieringsmuligheder i 2020, vil en alternativ mulighed være, at tillægsbevillingen finansieres fra den generelle del puljen for vedligeholdelse af Kommunale Ejendomme ved at fremrykke 1,5 mio. kr. fra 2021 til 2020. Det vil betyde, at der vil være det mindre til at vedligeholde den samlede bygningsmasse for, i 2021. Konsekvensen vil være, at der er vedligeholdelsesopgaver på eksempelvis skoler, dagtilbud, plejecentre mm, der ikke kan gennemføres.

 

Rådgiver for det samlede projekt forventer, at projektet er færdigt til årsskiftet 2020/2021.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Byrådet godkendte den 27. juni 2017 en samlet anlægsramme på 2,5 mio. kr. til projektet ”Nedrivning af badmintonhal og reetablering af området” samt, at dette blev finansieret via den del af puljen for vedligeholdelse af Kommunale Ejendomme, som prioriteres af Haludvalget.

 

Det endelige projekt fordrer dog en samlet anlægsramme på 4,0 mio. kr., hvorfor der søges en tillægsbevilling på 1,5 mio. kr., for at kunne realisere projektet.

 

I den del af puljen for vedligeholdelse af Kommunale Ejendomme der prioriteres af Haludvalget, er der i 2020 prioriteret midler til netop dette. Det er derfor muligt jf. indstillingen, at bevillige og frigive tillægsbevillingen/den samlede anlægsramme for projektet.

 

Den alternative finansiering af tillægsbevillingen kan ske via den generelle del af puljen for vedligeholdelse af Kommunale Ejendomme, ved en fremrykning af 1,5 mio. kr. fra 2021 til 2020. Konkret betyder dette at den samlede anlægsramme i 2021, til vedligeholdelse af Kommunale Ejendomme reduceres med 1,5 mio. kr. og at de 1,5 mio. kr. tilgå projektet ”Nedrivning af badmintonhal og reetablering af området”, som en tillægsbevilling i 2020.  Vælges dette alternativ vil man også skulle godkende at bevillige og frigive tillægsbevillingen/den samlede anlægsramme for projektet.

Beslutning i Haludvalget den 12-03-2020

Haludvalget tager orienteringen til efterretning, men ønsker at udtrykke utilfredshed med forløbet omkring finansiering af nedrivningsopgaven.

Haludvalget behandlede sagen omkring nedrivning af Svendborg Badmintonhal på et møde den 16. maj 2017, og anbefalede scenarie 1, som efterfølgende også blev godkendt i Byrådet.

Beslutningen blev truffet ud fra de beskrevne forudsætninger, hvor udgiften til nedrivning af Badmintonhallen var sat til en anslået pris på 2,5 mio. kr.

Det er for Haludvalget utilfredsstillende, at den endelige pris afviger så markant, og dermed belaster Haludvalget finansiering med 1,5 mio. kr. mere end forudsat, og at dette først kommer til Haludvalgets kendskab efter kontrakten for entreprisen er indgået.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 30-03-2020

Indstillingen blev godkendt.

 

Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Hanne Klit (A).

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 02-04-2020

Godkendt og anbefales til Byrådets endelige vedtagelse.

 

Afbud: Jens Erik Laulund Skotte (Ø). Stedfortræder: Jesper Kiel (Ø)

Afbud: Palle Fischer (C). Stedfortræder: Henrik Nielsen (C).



 

Beslutning i Økonomiudvalget den 21-04-2020

Indstilles.

Beslutning i Byrådet den 28-04-2020

Godkendt.

Afbud fra Søren Kongegaard (A). Som suppleant deltog Mikael Hansen (A).