Punkt 6 Offentliggørelse af forslag til lokalplan 650 for et boligområde ved Vestergade, Gudme

Beslutningstema

Offentliggørelse af forslag til lokalplan 650 for et boligområde ved Vestergade, Gudme.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalgets godkendelse, at

  • forslag til lokalplan 650 vedtages og sendes i offentlig høring i 4 uger,
  • der ikke udarbejdes miljøvurdering af lokalplanforslaget
  • der ikke afholdes borgermøde i høringsperioden

Sagsfremstilling

Baggrund
Teknik- og Erhvervsudvalget besluttede den 6. juni 2019, at der skulle udarbejdes et forslag til lokalplan for et boligområde ved Vestergade 5, Gudme. For at understøtte et varieret boligudbud i Gudme, ønsker grundejer at nedrive den tidligere møbelfabrik, for at opføre etageboliger.

Kort side 5

Lokalplanforslaget
Forslag til lokalplan 650 har til formål at skabe et boligområde med mulighed for at bygge etageboliger i op til 2 etager, samt tæt-lav boligbebyggelse. Formålet er i overensstemmelse med Kommuneplan 2017-2029, hvor området er udlagt til blandet bolig og erhverv, med en bebyggelsesprocent på 50%.
 

Lokalplanområdet udlægges med to byggefelter, hvor der kan opføres etageboliger i op til 8.5 meter. Indenfor matriklen med møbelfabrikken, står i dag en beboelsesbygning ud mod Vestergade, denne bygning udstykkes og vil fremadrettet være til boligformål.
 

Byggeriet skal fremstå i tegl, træ eller natursten så det tilpasses det omkringliggende boligmiljø med hensyn til materialer og udtryksform. Udvendige bygningssider skal holdes i jordfarveskala, hvid eller sort for at skabe harmoni med det omkringliggende nærmiljø.
Bebyggelsen skal opføres med symmetrisk eller asymmetrisk sadel­tag, så det indpasses til nærmiljøet. Tagbeklædningen skal udføres i enten tegl, betontagsten, skifer, så det afspejler tagbeklædningen fra de omkringliggende tage. Taget vil desuden kunne opføres med tagpap eller som ’grønt’ tag.

 

Adgangen til lokalplanområdet skal ske via indkørsel fra Vestergade. Der sikres interne stiforbindelser samt parkeringsareal indenfor lokalplanområdet i henhold til Kommuneplanens parkeringsnormer. Der skal udlægges fælles opholdsarealer til brug for områdets beboere, i henhold til Kommuneplanens generelle bestemmelser for opholdsarealer i udbyggede byområder.

Illustrationsskitse

Der er foretaget en miljøscreening af lokalplanforslaget. Kommunen konkluderer i miljøscreeningen, at lokalplanen ikke medfører nogen væsentlig påvirkning på det omkringliggende miljø, og at der derfor ikke udarbejdes miljøvurdering, afgørelse herom offentliggøres sammen med planforslaget.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifter i forbindelse med planlægning afholdes indenfor eksisterende budget. Der er derudover ingen direkte økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.
 

Såfremt projektet realiseres antages det at have positive konsekvenser for bosætningsmulighederne i området samt være med til at skabe et varieret boligudbud i lokalområdet.
 

Udgifter til nedrivning og håndtering af mulig jordforurening afholdes af bygherre.

Lovgrundlag

Lov om Planlægning (Planloven)

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Boligstrategi 2013

Bosætningsstrategi 2020

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 02-04-2020

Godkendt.

 

Afbud: Jens Erik Laulund Skotte (Ø). Stedfortræder: Jesper Kiel (Ø)

Afbud: Palle Fischer (C). Stedfortræder: Henrik Nielsen (C).