Punkt 8 Orientering om skærpet pædagogisk tilsyn i Fyrtårnet Børnegården Byparken

Beslutningstema

Orientering om skærpet pædagogisk tilsyn i Fyrtårnet Børnegården Byparken.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Børne- og Ungeudvalget tager orienteringen til efterretning.

Sagsfremstilling

I august 2019 igangsatte Svendborg Kommune, Sekretariat og Dagtilbud, et skærpet pædagogisk tilsyn i Fyrtårnet Børnegården Byparken på baggrund af: Resultater fra kortlægningsundersøgelser i Læringsledelse fra 2018, den pædagogisk læreplan, generelle indsatsområder samt det skærpede økonomiske tilsyns indvirkning på den pædagogiske praksis.

 

På den baggrund blev der indgået en samarbejdsaftale med Fyrtårnet Børnegården Byparken, hvor bestyrelsen og lederen forpligtede sig til at arbejde med at forbedre kvaliteten af den pædagogiske praksis. Forbedringen var særligt målrettet tematikkerne:

  • Struktur og organisering
  • Relationsarbejde

 

Af samarbejdsaftalen fremgik, at det i januar 2020 skulle vurderes, om der var sket tilstrækkelig udvikling af den pædagogiske praksis.

 

For at lave denne vurdering er den pædagogiske praksis i Fyrtårnet Børnegården Byparken undersøgt ved brug af følgende metoder:

  • Beskrivelse på udviklingsarbejdet fra bestyrelse og leder
  • Uanmeldte observationer i børnehuset
  • Statusbeskrivelse fra tværfaglige samarbejdspartnere

 

Med afsæt i ovennævnte materialer vurderes, at der er sket tilstrækkelig udvikling i perioden. Dette bevirker, at Fyrtårnet Børnegården Byparken ikke længere er under skærpet pædagogisk tilsyn.

 

Som led i Svendborg Kommunes pædagogiske tilsynsmodel vil opfølgningen i Fyrtårnet Børnegården Byparken være deltagelse i læringsteamsmøde i april 2020. Endvidere vil der følges op med observationer af den pædagogiske praksis i juni samt i efteråret 2020. Efter begge observationer vil der være et opfølgende møde, hvor der gives tilbagemelding med vejledning om, hvordan der forsat kan arbejdes med at forbedre kvaliteten i den pædagogisk praksis.

 

Her ud over skal Fyrtårnet Børnegården Byparken rette henvendelse til Sekretariat og Dagtilbud, hvis der sker ændringer, som kan have betydelig negativ indvirkning på udviklingsarbejdet.

Lovgrundlag

Dagtilbudsloven.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 01-04-2020

Taget til efterretning.