Punkt 10 Ankestatistik 2019

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Ankestyrelsen offentliggør på deres hjemmeside løbende statistik over kommunernes afgørelser indenfor social og beskæftigelsesområdet, og den 3. marts 2020 fremsendtes den vedlagte ankestatistik for 2019.
 

Ankestyrelsen træffer afgørelse på flere lovområder, i denne sagsfremstilling er fokus på de lovområder, der hører under Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område; Lov om en Aktiv Beskæftigelsesindsats, Aktivloven og Sygedagpengeloven.

 

Indenfor de angivne lovområder modtog Ankestyrelsen i 2019 80 klagesager fra Svendborg Kommuner, og der er 2019 truffet 71 afgørelser.
 

I 59 af de 71 afgørelser, svarende til 83 procent, har Ankestyrelsen stadfæstet kommunens afgørelse. På landsplan har Ankestyrelsen stadfæstet 66 procent af alle afgørelser indenfor de samme lovområder. Ankestyrelsen har ophævet eller omgjort 7 procent af kommunens afgørelser mod 16 procent på landsplan.
 

I et enkelt tilfælde har Ankestyrelsen hjemvist sagen til fornyet behandling og i 6 tilfælde har de afvist at behandle sagen, hvilket typisk skyldes at klagefristen er overskredet eller, at borgeren har opgivet klagen.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen.

Lovgrundlag

LAB, LAS og SDP

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 30-03-2020

Orienteringen blev taget til efterretning.