Punkt 11 Svendborg Museum - Kvalitetsvurdering 2019

Beslutningstema

Orientering

Slots- og Kulturstyrelsen sender styrelsens kvalitetsvurderingsrapport af Svendborg Museum 2019. Rapporten er samtidig sendt til museet og vil blive offentliggjort på slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Kvalitetsvurderinger er en del af Slots- og Kulturstyrelsens arbejde med at understøtte en kvalitativ og professionel udvikling af museerne og deres opgavevaretagelse. Styrelsen skal sikre, at museerne lever op til museumsloven samt til de mål og standarder, der følger af politiske målsætninger for museumsområdet og samfundsudviklingen generelt.

 

Kvalitetsvurderingsbesøget på Svendborg Museum fandt sted 2. oktober 2019.

 

Kvalitetsvurderingen følger op på Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Svendborg Museum i 2010 og gør status for udviklingen og kvaliteten af museets arbejde. Det er slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering, at Svendborg Museums opgavevaretagelse er meget tilfredsstillende.

 

Slots- og Kulturstyrelsen skriver, at museet har fulgt tilfredsstillende op på langt hovedparten af de forhold, der blev påpeget ved kvalitetsvurderingen i 2010 og på trods af et spinkelt ressourcegrundlag har formået at skabe en markant kvalitativ udvikling af den samlede virksomhed.

 

Slots- og Kulturstyrelsen har bedt Svendborg Museum om inden for 3 måneder at indsende en plan for, hvordan museet vil følge op på rapportens anbefalinger. Opfølgningsplanen skal godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen.

 

Administrationen er i dialog med Svendborg Museum om sagen.

 

Når museet inden sommerferien har afleveret sin handleplan til godkendelse, vil denne ligeledes blive forelagt udvalget som en orienteringssag.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 30-03-2020

Orienteringen taget til efterretning.

 

Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Hanne Klit (A).