Punkt 10 De frie kulturmidler

Beslutningstema

B: Beslutning

Kriterier og procedure for Kulturpuljen (tidligere De frie Kulturmidler) efter høring i Kulturelt Samråd og Svendborg Musikudvalg.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Forslaget til kriterier og procedure for Kulturpuljen godkendes med de anførte ændringer/tilføjelser.

Sagsfremstilling

Kultur- og Fritidsudvalget drøftede på mødet den 13. januar 2020 forslag til nye kriterier og procedure for Kulturpuljen (tidligere De frie kulturmidler). Udvalget vedtog med anbefaling at sende forslaget i høring hos Musikudvalget og Kulturelt Samråd tilrettet med de på mødet den 13. januar faldne bemærkninger.

 

Såvel Musikudvalget som Kulturelt Samråd har taget godt imod det fremsendte forslag og givet konstruktive tilbagemeldinger. Der er udtrykt stor tilfredshed med, at udvalget med de nye kriterier forholder sig så åbent som muligt til en ansøgers projekt/arrangement.

 

Forslag til ændringer på baggrund af høringssvarene er markeret med fed kursiv, idet den tekst, der som følge heraf udgår, er sat i parentes. Administrationen har i fodnoter gjort bemærkninger til de enkelte ændringer.

 

Kulturpuljen

 

Puljen støtter kulturelle arrangementer/projekter, der understøtter Kulturløftet Fantastiske Fornemmelser (og) eller[1] de udmeldte temaer. (samt appellerer til og nydes af et betydeligt publikum)[2] Der kan søges om midler til arrangementer/projekter, der afholdes/udvikles[3] indenfor kommunens grænse.

 

Puljen kan støtte sportsbegivenheder som VM, EM og DM, der afholdes indenfor kommunens grænse.

 

Puljen yder ikke driftsstøtte samt støtte til arrangementer/projekter, der er afviklet[4] (sættes i værk) inden ansøgningens behandling.

 

Støtte kan enten gives som tilskud eller underskudsgaranti. Der er ingen garanti for støtte. Alle ansøgninger behandles individuelt.

 

Ansøgninger om tilskud til musik skal søges hos Svendborg Musikudvalg, der administrerer musikpuljen.

 

Hvem kan søge
Ansøgere kan være foreninger, institutioner og grupper af personer såvel som enkeltpersoner. Ansøgere, der i forvejen modtager driftsstøtte fra Svendborg Kommune skal redegøre for og dokumentere, hvordan arrangementet/projektet rækker ud over den ordinære drift. Der kan ikke søges til ekstra driftsmidler.

 

Arrangementer/projekter, der tidligere har modtaget støtte skal som udgangspunkt kunne påvise en udvikling/nytænkning for at kunne opnå støtte igen[5].

 

Der kan kun søges støtte fra én kommunal pulje.

 

Hvordan søges der

3 årlige ansøgningsrunder med ansøgningsfrister 1. november for det kommende års første runde, 1. maj og 1. september.

 

Udmelding om årlige temaer eller andet, Kultur- og Fritidsudvalgt især vil prioritere i det kommende år, udmeldes pr. 1. januar (i det pågældende år) året forud [6].

 

Elektronisk ansøgningsskema skal anvendes.

 

Hvor afgøres ansøgningen

Ansøgningerne behandles i Kultur- og Fritidsudvalget.

 

Udvalgsformanden bemyndiges til i akutte tilfælde at bevilge støtte på indtil 20.000 kr.


[1] Giver umiddelbart ingen forskel, idet de udmeldte temaer altid vil være i overensstemmelse med Kulturløftet.

[2] Udgår på grund af risiko for fejlfortolkning.

[3] Tilføjelsen giver mulighed for også at turnere med et arrangement/projekt

[4] Ændres på grund af risiko for fejlfortolkning.

[5] Der er fra Kulturelt Samråd udtrykt bekymring for, at denne formulering kan hindre kulturudøvere i at søge herunder om der hele tiden skal tænkes nyt for at opnå tilskud. Det er administrationens vurdering, at netop det, at der står ”som udgangspunkt” giver rum for individuelle vurderinger af ansøgningerne.

[6] En skærpelse for at undgå misforståelser.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Budgetbeløbet til uddeling efter ansøgning er ca. 0,9 mio. kr. årligt.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 30-03-2020

Indstillingen blev godkendt.

 

Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Hanne Klit (A).