Punkt 7 Leasing af ekstra pakkemaskine til Det Gode Madhus

Beslutningstema

Beslutning om leasing af ekstra pakkemaskine til Det Gode Madhus.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Økonomiudvalget godkender, at Det Gode Madhus indkøber en ekstra pakkemaskine finansieret via leasingaftale over 10 år med en årlig ydelse på 48.619 kr. og en restværdi på 15.000 kr. efter 10 år. Ydelsen og restværdien finansieres af Det Gode Madhus’ driftsbudget.

Sagsfremstilling

Det Gode Madhus er Svendborg Kommunes leverandør af mad til borgere på kommunens plejecentre samt af mad til pensionister i eget hjem i både Svendborg Kommune og Langeland Kommune. Der kan hver uge vælges mellem mange forskellige hovedretter, frokostretter, forretter/desserter, specialkost m.v. Alle retter pakkes forsvarligt i pakkemaskine og påstemples holdbarhedsdato.

 

I 2018 anskaffede Det Gode Madhus en ny stor pakkemaskine, da de hidtidige pakkemaskiner trængte hårdt til udskiftning. Det var dengang forventningen, at det ikke ville blive nødvendigt med yderligere pakkemaskiner. Dog er det sidenhen besluttet, jf. møde i Social- og Sundhedsudvalget den 13. august 2019, at Det Gode Madhus skulle omlægge produktionen fra 1. januar 2020, sådan at holdbarheden nu er 5 dage mod tidligere 16 dage. Derudover er der pr. 1. november 2019 indgået et samarbejde med Langeland, der betyder at der nu produceres godt 10 % flere retter end tidligere.

 

Kapaciteten på den nuværende pakkemaskine har nu vist sig ikke at være tilstrækkelig stor til at kunne håndtere så mange pakninger/lukninger i så kort et tidsrum, som det kræves som følge af den kortere holdbarhed, hvor produktion og pakning skal foregå dagligt. Konsekvensen heraf er, at medarbejderne i mange tilfælde er nødt til at arbejde over, hvilket vi ikke arbejdsmilljømæssigt eller økonomisk kan forsvare i længden.

 

Prisen på den nye pakkemaskine er ca. 489.032 kr., og det vil være nødvendigt at lease den over en længere årrække for at kunne finansiere den inden for Det Gode Madhus’ driftsbudget.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Den årlige leasingydelse på ca. 50.000 kr. forventes at kunne holdes inden for Det Gode Madhus’s driftsbudget.

Beslutning i Økonomiudvalget den 24-03-2020

Godkendt.

Afbud fra Dorthe Ullemose (O). Som suppleant deltog Johan Emil Rasmussen (O).